Tänään kesän 18. hellepäivä Loimaalla

Loimaan seudulla on keskimäärin 15 hellepäivää vuodessa. Tämän suven osalta tuo määrä ylittyi tiistaina. Sääennusteen mukaan tänään torstaina on jo kuluvan kesäkauden 18:s päivä, jolloin lämpötila ylittää 25 astetta.
Ilmatieteen laitoksen Jokioisten observatorion tilastoja selaava päivystäjä kertoo, että kesän ensimmäinen hellepäivä osui äitienpäivään eli toukokuun 13:nteen. Toukokuussa oli kaikkiaan kuusi hellepäivää, kun niitä keskimäärin on yksi.
Kesäkuussa hellepäiviä oli viisi, ja tänään on heinäkuun seitsemäs hellepäivä. Suven toistaiseksi kuumin jakso on osunut tälle viikolle. Maanantaina Jokioisilla kirjattiin 30,5 asteen iltapäivälämpötila.
Ilmastopalvelun päivystäjä korostaa, että kuluvan kesän kuumuus ei täytä vielä määritteen poikkeuksellinen kriteerejä. Kuumuuden ja kuivuuden yhdistelmä sen sijaan täyttää.
– Loimaan seudulla satoi toukokuussa 22,5 milliä. Siitä 21,5 milliä tuli toukokuun ensimmäisenä päivänä. Seuraavan kerran yli millin satoi 10. kesäkuuta. Kunnolla, eli yli kymmenen millimetriä, satoi vasta 19. kesäkuuta, päivystäjä kertoo.
Kesäkuussa satoi 54,8 milliä. Sen on noin yhdeksän millimetriä keskimääräistä vähemmän.
Heinäkuussa on satanut toistaiseksi 16,5 milliä. Sekin on hyvin vähän, mutta kuukausi on pahasti kesken.
– Yksi kunnon ukkoskuuro voi  kääntää heinäkuun sademäärälukemat aivan toisenlaisiksi, meteorologi muistuttaa.

Pasi Salo

Lue lisää 19.7.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla