Metsiin kohoaa rahanarvoisia tatteja

Herkkutateista maksetaan laadusta riippuen noin 0,5–4 euroa kilolta. Jos on valmis kävelemään, metsistä voi nyt löytää päivässä 50–60 kilon saaliin. Kuva: Kiti Salonen

LOIMAA Virttaankankaalle ja muuallekin Saviseudun metsiin on noussut lupaavia merkkejä tattisadosta. Sadon huippupäivät ovat vielä edessä, ja nyt sienestäjät kaipaavat sadetta, jotta metsissä alkaisi tapahtua toden teolla.
Herkkutatteja ostavan Dalla Vallen toimitusjohtaja Loreno  Dalla Valle kertoo, että ykkösluokan tateista maksetaan noin neljä euroa, kakkosluokan tateista noin 1,5 euroa ja kolmosluokan tateista 0,5 euroa kilolta.
Yrityksellä on ostopiste Köyliössä, josta vastaava Jukka Kivimäki kertoo maksaneensa eräälle poimijalle päivän työstä 165 euroa.
Dalla Valle toivoo, että poimijoita löytyisi lisää, sillä laadukkaat suomalaiset kuusen- ja männynherkkutatit ovat Italiassa haluttua herkkua.

 

Lue lisää 6.9.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry