Omenasatoa roudataan jo jäteasemalle

LOIMAA  Hilloa, sosetta, kiisseliä, piirakkaa, paistoksia ja uuniomenoita on jo tehty. Enää ei keksi, mitä tekisi, Henna Saloinen naurahtaa.

Ville Laine kertoo, että viime vuonna heille ei tullut yhtä ainutta omenaa, mutta tänä syksynä omenoita on tullut jopa ongelmaksi asti. Moni muukin kotipuutarhuri kamppailee nyt ylisuuren sadon kanssa.

Loimaan jäteasemalla omenaralli alkoi elokuun alussa ja kiihtyy viikko viikolta. Vaikka omenat saa tuoda asemalle ilmaiseksi, saattaa se kirpaista.

Tuojat ovat pääasiassa iäkkäitä ja tottuneet siihen, että omenat täytyisi hyödyntää, jäteaseman hoitaja Markku Nummela sanoo.

Jos omenia ei malta heittää pois, niille löytyy ottajia. Omenoita voi lahjoittaa esimerkiksi kaupungin keittiöille, seurakunnan ruoanjakoon tai metsästysseuroille peurojen ruokintapaikoille toimitettaviksi.

Ville Laine ja Henna Saloinen toivat jäteasemalle omenapuun oksia. Omenoitakin he mahdollisesti vielä tuovat, jos tuttava ei vie loppuja omenoita peuroille.

Lue lisää 4.9.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla