Varsinais-Suomen verokärki uusiksi: Panu Routila ja Niko Scharlin listojen kärjessä

Fazerin konserninjohtaja Christoph Vitzthum (vas.) uskoo Biofermen tuotteisiin. Tuotteiden kehittämisestä päävastuun on kantanut Merja Scharlin, jonka poika Niko Scharlin jatkaa omistajavaihdoksen jälkeenkin Biofermen johdossa. Arkistokuva Timo Jakonen, TS.

Eniten verotettavaa ansiotuloa Varsinais-Suomessa oli Panu Routilalla. Hänen ansiotulonsa olivat 3,3 miljoonaa euroa. Routila on Konecranesin toimitusjohtaja, vuodesta 2015 lähtien. Konecranes on nostureiden kunnossapidon markkinajohtaja.

Routila on syntynyt vuonna 1964. Routila on myös esimerkiksi Turun kauppakorkeakoulun vuoden alumni viime vuodelta.

Eniten verotettavaa pääomatuloa Varsinais-Suomessa oli Niko Scharlinilla. Hänen pääomatulonsa nousivat 9,8 miljoonaan euroon. Scharlin on syntynyt vuonna 1979. Hänen ansiotulonsa olivat  92 857 euroa.

Scharlin myi puolitoista vuotta sitten kaarinalaisen kauraosaaja Biofermen Fazerille. Bioferme tunnetaan Yosa-tuotteistaan.

 

Varsinais-Suomen tulolistoja vuosikausia hallinnut Björn Wahlroos ei enää löydy listakärjestä. Wahlroosilla oli ansiotuloja Suomessa viime vuonna 260 000 euroa.

Sammon, Nordean ja UPM:n hallituksen puheenjohtaja Wahlroos maksaa nykyään pääomatuloistaan suurimman osan Ruotsiin. Suomeen hän maksaa veroja edelleen palkkioista, joita hän saa hallitusjäsenyyksistä.


>​

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla