KRP: Mies kävi linja-autokuljettajan kimppuun Loimaalla tiistaina

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahta tapausta, joissa molemmissa ulkomaalainen mies kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon. Toinen sattui tiistaina iltapäivällä Loimaalla. KRP:n mukaan matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun.

KRP:n tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Sanna Springaren mukaan noin kolmikymppinen mies kävi bussikuskin kimppuun.

–  Mies kävi kuljettajaan käsiksi ja pääsi vääntämään linja-auton rattia sillä seurauksella, että linja-auto osui toiseen ajoneuvoon, Springare kertoo STT:lle.

Bussin nopeus oli pieni, eikä kukaan loukkaantunut.

Loimaan tapaus oli kahdesta ensimmäinen. Se sattui  iltapäivällä neljän aikoihin Loimaan linja-autoasemalla.

 

Vastaava tilanne tapahtui myös Uuraisilla Keski-Suomessa keskiviikon vastaisena yönä noin kello yhden aikaan, kertoo KRP. Linja-auto oli lähtenyt Helsingistä ja oli matkalla Ouluun.

Poliisin tietojen mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon. Etummaisilla penkkiriveillä matkustaneet henkilöt olivat huomanneet tilanteen välittömästi ja onnistuneet taltuttamaan epäillyn. Hänet oli painettu lattiaan ja pidetty paikoillaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka.

 

Uhkaavampi tilanne koettiin Uuraisilla. Silminnäkijöiden mukaan bussissa matkustanut mies nousi yllättäen istuimeltaan ja kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon. Bussilla oli tapahtuma-aikaan nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa.

–  Tilanne oli todella vaarallinen, Springare sanoo STT:lle.

Etummaisilla penkkiriveillä istuneet matkustajat onnistuivat taltuttamaan miehen ja pitivät häntä paikoillaan, kunnes poliisipartio saapui. Springaren mukaan Helsingistä Ouluun matkalla olleessa bussissa oli noin 15 ihmistä.

Myös Uuraisten epäilty on noin 30-vuotias mies. KRP selvittää, tuntevatko miehet toisensa ja ovatko tapaukset jotenkin yhteydessä toisiinsa.

 

MTV:n tietojen mukaan miehet ovat turvapaikanhakijoita, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen.

Springaren mukaan molemmat miehet ovat ulkomaalaisia. Hän ei kommentoi sitä, minkä maan kansalaisia miehet ovat.

Miesten mahdollisesta motiivista ei ole tietoa, mutta muun muassa päihteiden ja mielenterveysongelmien mahdollisuutta selvitetään.

Molemmat miehet on otettu kiinni.

Loimaan tapahtumia tutkitaan liikennetuhotyönä ja Uuraisten välikohtausta epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä sekä epäiltynä lievänä pahoinpitelynä. Springarella ei ollut tiedossa, oliko pahoinpitelyn uhri bussikuski vai joku miehen taltuttaneista matkustajista.

Tilanteessa ei tapahtunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry