Sadat vielä ilman sähköä Varsinais-Suomessa

Satoja talouksia on edelleen torstaiaamuna ilman sähköä Varsinais-Suomessa keskiviikon myrskyn jäljiltä. Aamuyhdeksältä sähköttä oli yli 800.

 

Carunan verkkoalueella sähköttä on kiinteistöjä Paraisilla, Naantalissa, Maskussa ja Kustavissa. Paraisen alueella sähköttä oli yhä hieman yli 300 taloutta. Naantalissa ilman sähköä sinnitteli noin 200.
Vakka-Suomen Voiman verkkoaluella ilman sähköä oli asiakkaita lähinnä Uudessakaupungissa, lähes 200. Myös Laitilassa ja Pyhärannassa ilman sähköä oli vielä yhteensä muutamia kymmeniä asiakkaita.
Vakka-Suomen Voima kertoi keskiviikkona, että vikojen korjaaminen voi hankalan sään vuoksi kestää normaalia kauemmin.
Koko maassa sähköttömiä talouksia oli aamuyhdeksältä lähes 18 000, 85 kunnan alueella. Vikoja oli pääasiassa Ahvenanmaalla, Vaasan seudulla länsirannikolla ja Keski-Suomessa.

 

Keskiviikkoaamuna kello 8 aikaan Lounais-Suomessa oli yli 12 000 sähkötöntä asiakasta. Aapeli-myrsky jätti kiinteistöt ilman sähköjä pääasiassa rannikolla ja saaristossa. Ilman sähköä oltiin laahasti esimerkiksi Sauvossa.

Viat painottuivat Paraisille ja esimerkiksi Uuteenkaupunkin. Loimaan seutu välttyi laajoilta katkoilta. Auranmaalla viat on jo saatu korjattua.

 

Keskiviikon vastaisena yönä mitattiin ennätyksellistä tuulta Suomen merialueilla. Tuuli yltyi lähes hirmumyrskyksi, kertoo Ilmatieteenlaitos.
– Kökarin Bogskärissä 10 minuutin keskiarvo tuulen nopeudesta oli 32,5 metriä sekunnissa. Tämä ylittää entisen Suomen ennätyksen 31 m/s, mikä on mitattu vuosina 1971, kahdesti 1975 ja 1995, kertoi meteorologi Pauli Jokinen.
Kökarin tuulen nopeus jää hieman alle hirmumyrskyrajan eli 33 m/s. Puuskissa tuuli oli kovimmillaan merellä 41,6 m/s.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla