Vastaava päätoimittaja Kati Uusitalo
Torstai, 24. huhtikuuta. Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Huolta vähävaraisista eläkeläisistä

Loimaan Lehti, VARSINAIS-SUOMI 22.4.2012 08:02:14

Eläkkeensaajien Keskusliiton Varsinais-Suomen piirin piirikokousedustajat toivat esille huolensa vähävaraisten eläkeläisten turvattomuudentunteen ja toimeentulovaikeuksien lisääntymisestä yhteiskunnassamme.

– Toivomme, ettei ikääntyvää ihmisryhmää laitettaisi pankkitoiminnan teknisen kehityksen maksumiehiksi. Kaikki peruspankkipalvelut tulee taata kohtuuhintaisina myös niille, joilla ei ole mahdollisuutta tai kykyä sähköiseen pankkiasiointiin, kokouksessa todettiin.

– Vaadimme stoppia yhä kiihtyvälle kunnallisten palvelujen yksityistämiselle. Hyvin organisoitu ja johdettu kunnallinen palveluyksikkö tuottaa motivoituneen henkilöstön avulla laadukkaat palvelut edullisemmin kuin voittoa tavoitteleva yksityinen yritys. Edellytämme, että omaishoitajien valtakunnallinen tasa-arvoisuus taataan yhtenäistämällä omaishoitotyön korvausperusteet ja -määrät sekä siirtämällä maksut Kelan hoidettavaksi.

– Paheksumme kotitalousvähennyksen prosenttiosuuden pienentämistä. Aiemmin pienituloisemmillakin oli mahdollisuus käyttää jokapäiväisen elämänsä helpottamiseksi erilaisia kotityöpalveluita, kuten siivousta ja näin samalla myös parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia.

Eläkkeensaajat paheksuvat myös hallituksen kehysriihessä päättämää ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveron korotusta.

– Nämä, ja jo aiemmin toteutettu energiavero, tasaveroina kohdistuvat raskaimmin pienituloisiin. Ruoka, lääke ja lämmitysmenot ovat niitä perusasioita, joihin pienituloisen rahat menevät.

Kerro kaverille
UUTISET
24. huhtikuuta
23. huhtikuuta
22. huhtikuuta
21. huhtikuuta
17. huhtikuuta
16. huhtikuuta
15. huhtikuuta
14. huhtikuuta
11. huhtikuuta
10. huhtikuuta
Copyright © 2010-2014 Loimaan Lehti