Vastaava päätoimittaja Kati Uusitalo
Perjantai, 18. huhtikuuta. Nimipäivät: Valto, Valdemar

Kanerva jättää maakuntahallituksen

Loimaan Lehti, VARSINAIS-SUOMI 23.4.2012 14:30:18

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva eroaa tehtävästään Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtajana. Käräjäoikeus tuomitsi Kanervan viime viikolla törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Kanerva aikoo kuitenkin jatkaa Turun kaupunginvaltuustossa, jonka jäsen hän on ollut vuodesta 1972. Hän ei ole kertonut, aikooko ehdolle syksyn kuntavaaleissa.

Kanerva sanoi tiedotustilaisuudessa eroavansa, koska haluaa antaa maakuntahallitukselle työrauhan.

– Ei tämä helppoa ole, koska koska kyseessä on minulle tärkeä asia. Mutta vaikka jätän liiton, en jätä näitä asioita. Työ Varsinais-Suomen puolesta jatkuu eri foorumeilla, sanoi Kanerva.

Hän sanoi myös, että hänen asemansa liitossa oli syytä selvittää kaavoitusasioiden takia. Käräjäoikeuden mielestä Kanerva oli saanut muun muassa Nova-yhtiöiden johdolta poikkeuksellisen suurta rahallista tukea. Oikeus oletti, että Arto Merisalon, Tapani Yli-Saunamäen ja Toivo Sukarin runsaskätisyyden takana oli tieto siitä, että Kanerva olisi voinut vaikuttaa kaavoituspäätöksiin liikemiesten toivomalla tavalla. Kanerva on kiistänyt vaikuttaneensa kaavoituslausuntoihin mitenkään.

Tuomion saatuaan Kanerva sanoi, ettei löydä sydämestään ”rikoksen muruakaan”, ja että valittaa käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Kanerva on johtanut Varsinais-Suomen maakuntahallitusta vuodesta 1995. Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa.

Kerro kaverille
UUTISET
17. huhtikuuta
16. huhtikuuta
15. huhtikuuta
14. huhtikuuta
11. huhtikuuta
10. huhtikuuta
9. huhtikuuta
8. huhtikuuta
7. huhtikuuta
5. huhtikuuta
4. huhtikuuta
Copyright © 2010-2014 Loimaan Lehti