PÄÄKIRJOITUS Mikä hieno idea!

0
Kuvituskuva, TS-arkisto, Somero-lehti

Nelikymppiset, Loimaalla 1989–1998 peruskoulua käyneet ja siis 1982 syntyneet keräävät parhaillaan kasaan suurluokkakoukousta (s. 8). Tapahtuma pidetään syyskuun alussa ja mukaan ehtii vielä.

Mikä hieno idea!

Muistelu tuo perspektiiviä elämään jo nelikymppisillekin ja aikojen ja tapojen muutos osataan jo karttuneilla ikävuosilla hahmottaa. Samoin pohtia esimerkiksi 1990-luvun alun laman vaikutusta sen ajan lapsiin tai miettiä läheisiksi aikuisiksi muodostuneiden opettajien merkitystä.

Kesällä haastattelemamme, tv- ja radiotöistään tuttu loimaalaislähtöinen esikoiskirjailija Juha Roiha mietti Meiltä maailmalle -juttusarjassa ( LL 28.7.), että kun hän katsoo Loimaata nykyään etäämmältä, niin hän näkee kaiken tapahtuneen kehityksen. Aikoinaan Loimaalla asuessa tuntui hänen mukaansa siltä, että kaikki pysyi paikallaan.

Toivottavasti luokkakoukousillan myötä yhteydet koulukavereihin vahvistuvat, eikä pahitteeksi olisi sekään, että lapsuuden kotiseutu näkyisi täältä erityisesti poismuuttaneille vielä paremmaksi muuttuneena ja kehittyneenä – ehkä virittäisi joillekin jopa ajatuksen paluusta.

Töitä ja tilaahan täällä riittää.

P.S. Idean suurluokkakokouksista voivat varmaan muutkin ikäluokat kopioida, eiks vaan…