Muuttoaika

”Suhtaudun maatalouden tulevaisuuteen valoisasti”

LOIMAA/ALASTARO – Viljelijäksi ryhtyminen on ollut minulle aina selvää. En ole ikinä ajatellutkaan muuta. Tämä vain kiinnostaa niin paljon, sanoo Timo Ojanen, 26. Ensi vuoden alussa tapahtuvan sukupolvenvaihdoksen myötä hänestä tulee Alastarolla sijaitsevan kotitilansa Kukkojan tilan jatkaja.

Timo Ojaselle viljelijäksi ryhtyminen on ollut selvää aina. – Tämä on mun juttu. Kuva: Karoliina Markula

Yksi maanviljelijän työn mukavimmista piirteistä on Ojasen mukaan yrittämisen vapaus.

– Vaikka esimerkiksi byrokratia aiheuttaakin rajoitteita, tässä pystyy silti itse suunnittelemaan paljon sitä, mitä tekee tai ei tee. Myös se on hienoa, että oman kädenjäljen näkee heti konkreettisesti.

Ojasen suunnitelmissa on jatkaa isännän saappaissa samoilla linjoilla kuin tilaa on tähänkin asti pidetty. Hän jatkaa tilaa viidennessä sukupolvessa.

– Haluaisin tietysti kehittää tilaa suunnitelmallisesti. Ainakin peltopinta-alaa täytyy varmaan jossain vaiheessa kasvattaa.

– Suhtaudun maatalouden tulevaisuuteen ja maanviljelyyn valoisasti. Tämä on mun juttu.

Karoliina Markula

Lauantaina 12.8. Loimaan Lehden teemana on maa- ja metsätalous.

 

Lue lisää 12.8.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.