Muuttoaika

”Suhtaudun maatalouden tulevaisuuteen valoisasti”

LOIMAA/ALASTARO – Viljelijäksi ryhtyminen on ollut minulle aina selvää. En ole ikinä ajatellutkaan muuta. Tämä vain kiinnostaa niin paljon, sanoo Timo Ojanen, 26. Ensi vuoden alussa tapahtuvan sukupolvenvaihdoksen myötä hänestä tulee Alastarolla sijaitsevan kotitilansa Kukkojan tilan jatkaja.

Timo Ojaselle viljelijäksi ryhtyminen on ollut selvää aina. – Tämä on mun juttu. Kuva: Karoliina Markula

Yksi maanviljelijän työn mukavimmista piirteistä on Ojasen mukaan yrittämisen vapaus.

– Vaikka esimerkiksi byrokratia aiheuttaakin rajoitteita, tässä pystyy silti itse suunnittelemaan paljon sitä, mitä tekee tai ei tee. Myös se on hienoa, että oman kädenjäljen näkee heti konkreettisesti.

Ojasen suunnitelmissa on jatkaa isännän saappaissa samoilla linjoilla kuin tilaa on tähänkin asti pidetty. Hän jatkaa tilaa viidennessä sukupolvessa.

– Haluaisin tietysti kehittää tilaa suunnitelmallisesti. Ainakin peltopinta-alaa täytyy varmaan jossain vaiheessa kasvattaa.

– Suhtaudun maatalouden tulevaisuuteen ja maanviljelyyn valoisasti. Tämä on mun juttu.

Karoliina Markula

Lauantaina 12.8. Loimaan Lehden teemana on maa- ja metsätalous.

 

Lue lisää 12.8.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Laulu Suomen soi Heimolinnassa

Laulu Suomen soi -kuorotapahtuma Heimolinnassa 1.10.2017. Suomen laulun yhteislauluna yleisön kanssa kajauttavat Loimaan mieslaulajat, Loimaan naislaulajat ja Viihdekuoro LoiMaalaiset.

Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Loimaan asemalle

Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Loimaan asemalle 17.9.

Porrasjuoksua Melliläjärvellä, 21.8.2017, Loimaan Lehti

Porrasjuoksu on saavuttanut suosiota ja sitä käyttävät treeneissään sekä tavalliset kuntoilijat että aktiiviharrastajat. Eveliina Kolin vetämät juoksukoulun oppilaat näyttävät tässä videoissa, millaisia liikkeitä portaissa voi tehdä. Lue myös Loimaan Lehden juttu treeneistä 24.8.2017.