Krottikoulun tuleva remontti ja muutostyöt maksavat 380 000 euroa

0

LOIMAA

Loimaan kaupungin ostaman niin sanotun Krottikoulun remontti jatkuu tänä keväänä.

Elinympäristövaliokunta valitsi pääurakkaan eli rakennusurakoitsijaksi Sarkintalo Oy:n ja maanrakennusurakoitsijaksi HHT-Rakennus Oy:n.

Urakkasumma on yhteensä 380 500 euroa, sillä halvimpien tarjousten perusteella rakennusurakan arvonlisäveroton hinta on 324 500 euroa ja maanrakennusurakan 56 000 euroa.

Lisä- ja muutostyövaraus on kymmenen prosenttia, mikä toteutuessaan nostaisi yhteenlasketun urakkasumman 418 550 euroon.

KAUPUNGIN viime syksynä tekemä tavoitehinta-arvio Krottikoulun saneerauksesta ja toimitilojen muutostöistä oli 374 000 euroa.

Asia kierrätetään vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston kautta, sillä kaupungin kuluvan vuoden budjettiin on varattu Krottikoulun korjaukseen ainoastaan 200 000 euroa.

Elinympäristövaliokunta esittää, että Mäenpään sillan korjausmäärärahasta siirretään 220 000 euroa Krottikoulun remonttiin.

Kaupungin vt. tekninen johtaja Pekka Rouhiainen kertoo, että Mäenpään sillan korjaaminen jää toteuttamatta tältä vuodelta, mutta korjauksen suunnittelu voidaan aloittaa.

KROTTIKOULUUN on jo tehty korjaus- ja muutostöitä. Työt ovat olleet pääsääntöisesti muutamien väliseinien rakentamisia ja maalauskorjauksia rakennuksen vanhaan osaan (LL 23.1.).

Kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen sanoo, että nyt päätöksenteossa olevien rakennus- ja maanrakennusurakoiden on tarkoitus käynnistyä toukokuun alussa.

– Sisätilojen osalta valmista pitäisi olla heinäkuun lopussa ja maanrakennustöiden osalta elokuun lopussa.

Hän kertoo, että maanrakennustöiden yhteydessä tullaan korjaaman sokkelia sekä rakennuksen vanhan osan salaojat.

Rakennusurakassa puolestaan kiinteistöön rakennetaan lisää sosiaalitiloja, ja rakennuksen kellarikerroksesta uusitaan kahden huoneen lattiat, joissa on ollut kosteusvaurioita.

RAKENNUKSEEN on tarkoitus muuttaa aikanaan muun muassa yleishallinnon työntekijöitä kaupungintalosta ja sivistyspuolen hallintohenkilöstöä Hirvikosken kunnantalosta.

Laaksonen ei osaa toistaiseksi tarkalleen sanoa, milloin eri toiminnot muuttavat Krottikoululle. Osa toiminnoista muuttaa remontin jälkeen, kun taas joillain muutto voi olla edessä jo kesän aikana.

– Iso osa rakennuksen vanhan osan tiloista on jo korjattu. Kolmeen kerrokseen voi muuttaa vaikka heti, kun vain saadaan kalusteet.