Loimaalle 732 600 euron korona-avustukset Ely-keskukselta

0
Kuvituskuva/LL arkisto

LOIMAA Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely) poikkeusrahoituksen tilanneanalyysi- ja kehittämisavustuksen sai 73 loimaalaista yritystä. Osa niistä sai molemmat tuet.

Loimaalaisyrityksille myönnettiin yhteensä 732 600 euroa. Avustusten suuruus vaihteli 2 400 eurosta 57 600:aan.

Tukea saaneiden joukossa oli muun muassa useita rakennusalan yrityksiä, konepajoja, myymälöitä, parturi-kampaamoita, taksi- ja kuljetusyrityksiä, catering-alan yrityksiä, ravintoloita, terveysalan yrityksiä ja erikoisliikkeitä.

Ely-keskukset vastaanottivat avustushakemuksia yhteensä 33114 kappaletta. Niillä haettu summa ylitti miljardin euron rajan.

Maakuntiin on myönnetty tukea yhteensä 326,4 miljoonaa euroa. Noin sadan hakemuksen käsittely on kesken lisäselvitysten vuoksi.

Eniten tukea on ohjautunut Uudellemaalle, jonne on myönnetty 112,6 miljoonan euron avustukset. Varsinais-Suomeen on jaettu 29,3 miljoonaa.

Tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku avautui 31. maaliskuuta ja päättyi 8. kesäkuuta.

Uudenmaan Ely-keskuksen ylijohtajan Petri Knaapisen mukaan Ely-keskuksissa ympäri Suomen tehtiin merkittäviä panostuksia, jotta hakemusten käsittelyä saatiin nopeutettua ja tuet yritysten käyttöön.

Normaaliaikana vastaavia hakemuksia saapuu Ely-keskuksiin koko maassa vuositasolla noin 2000 kappaletta. Koronarahoituksen avauduttua saman verran hakemuksia tuli parhaimmillaan päivässä.

– Urakasta ei olisi tässä aikataulussa onnistuttu ilman kaikista Ely-keskuksista ja toisista tehtävistäänkin hakemusten käsittelyyn siirtynyttä ely-henkilöstöä sekä lisäresurssointeja, Knaapinen summaa.