Sairaanhoitopiiri antanut noin 9 000 koronavirusrokotetta

0

VARSINAIS-SUOMEN sairaanhoitopiiri oli torstaihin 21. tammikuuta mennessä saanut käyttöönsä kaikkiaan 12000 koronavirusrokotetta. Näistä yhteensä noin 9000 rokotetta on jo annettu ja jaettu kuntiin.

Jokaiselle saadulle rokoteannokselle on olemassa yksityiskohtainen käyttösuunnitelma kansallisesti linjatun rokotusjärjestyksen mukaisesti. Lisäksi Turun kaupunki on saanut suoraan THL:lta omaan käyttöönsä rokotteita, jotka eivät ole sairaanhoitopiirin muissa luvuissa.

Kaikki nyt saadut rokotteet on suunniteltu annettavaksi viikoilla 4–5 joko ensimmäisenä rokoteannoksena tai tehosterokotteena. Molemmat rokotusajat varataan ensimmäisen rokotuksen ajanvarauksen yhteydessä.

– Lääkekeskuksessa ja sairaala-apteekissa syväjääsäilytyksessä oleville rokotteille on yksityiskohtainen suunnitelma. Tämä tarkoittaa, että rokote on joko korvamerkitty toimitettavaksi edelleen tiettyyn Varsinais-Suomen kuntaan tai sille on varattu rokotusaika rokotusjärjestyksen mukaisesti, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo.

SAIRAANHOITOPIIRIN alueelle saatavista koronarokotteista valtaosa toimitetaan eteenpäin kuntiin, jotka huolehtivat rokotuksista alueillaan. Rokotteita annetaan ja jaellaan edelleen sitä mukaa, kun rokotetta saadaan käyttöön.

Sairaala-apteekista on toimitettu Varsinais-Suomen kuntiin pelkästään tällä viikolla noin 1900 rokoteannosta.

Rokotusten alkamisen jälkeen rokotteen on saanut noin 3000 koronapotilaiden hoitoon ja diagnostiikkaan osallistuvaa sekä kriittisiin toimintoihin kuuluvaa sairaanhoitopiirin ammattilaista. Lisäksi noin 500 heistä on jo ehtinyt saada myös tehosterokotteen.