Toukokuun alussa Loimaan seudun musiikkiopistossa vietettiin studioviikkoa, jonka kuluessa tallennettiin kymmeniä esiintymisiä julkaistavaksi Youtubessa. Opettaja Ferenc Juhasz sekä punkalaitumelaiset Helmi Siuko ja Emma Aro tapailivat yhteistä säveltä ennen nauhoitusta. Kuva: LL arkisto / Pasi Salo.

LOIMAAN seudun musiikkiopisto on saanut Opetushallitukselta yli 26 000 euron avustuksen oppimisympäristöjen ja opetussuunnitelman kehittämiseen. Valtakunnallisesti taiteen perusopetuksen pedagogiseen kehittämiseen oli jaossa 700 000 euroa.

Musiikkiopiston tiedotteessa kerrotaan, että opistolle rakennetaan jokaiseen luokkatilaan ja saliin it-tuetut oppimisympäristöt. Lisäksi rakennettavien oppimisympäristöjen käyttö edellyttää opetussuunnitelman päivittämistä.

Opiston tavoitteena on muun muassa tuoda maailman musiikkitarjonta verkon välityksellä Loimaalle ja musiikkiopiston oppilaiden saataville.

Luokkiin rakennetaan ministudiot soittotunneilla tehtäviä pieniä tallenteita ja oppimisen havainnointia varten. Saliin taas tulee striimauksien vastaanottoa varten laitteisto sekä laadukkaampien tallenteiden tekemiseen oma laitteisto. Lisäksi rakennetaan oppilaiden omaehtoista musiikin kuuntelua varten oma erillinen tila.

Tiedotteen mukaan perinteiselle musiikin teorian opetukselle avautuu uusia näkymiä it-tuetussa ympäristössä. Esimerkiksi tietokoneella itse tehtävä musiikki voi saada opetuksessa reilun tilan.

Opetussuunnitelmaan liittyvällä työllä musiikkiopistossa vahvistetaan ymmärrystä siitä, että oppilaat eivät opi koulua vaan elämää varten. Tästä työstä osoituksena ja ennakoivana näytteenä on Youtubessa Loimaan kaupungin opistojen kanavalla pyörivä Musiikkia Loimaalta -kokonaisuus, jossa yli sata musiikkiopistolaista pääsee esittämään osaamistaan.

Rahoituspäätös tietää kiireistä kesää musiikkiopistolla. Tavoitteena on, että opiston oppimisympäristö olisi tehnyt digiloikan mahdollisimman pian syyskauden alussa.