LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin sekä perjantaina että sunnuntaina yksi uusi koronatartunta. Molemmat tartunnat ovat jatkotartuntoja, jotka liittyvät viime viikon ketjuun. Tartunnat ovat tulleet perheen sisällä, ja sairastuneet ovat olleet valmiiksi eristyksissä eivätkä ole näin altistaneet ulkopuolisia.

Terveydenhoidon tietoon ei ole tullut uusia mahdollisen altistumisen paikkoja Loimaalla. Huittisissa sen sijaan on voinut altistua koronavirukselle paikallisessa Lidlissä torstaina 19. elokuuta kello 12–13 välisenä aikana, Huittisten terveyskeskus tiedottaa.

Oripäähän kirjattiin perjantaina yksi koronatartunta ja yhdeksän altistumista. Tartunnan saanut ja altistuneet ovat Riihikosken yhtenäiskoulun tiloissa olleita henkilöitä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastaava Mari-Kaisa Heikkinen sanoo, että kaikki altistuneet tavoitettiin heti perjantai-iltana ja heidät asetettiin karanteeniin.
Maanantainaamuna Loimaalla oli eristyksissä viisi ja karanteenissa kahdeksan henkilöä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 161 ja Oripäässä 37 koronatartuntaa. Luvut perustuvat Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastoihin.