Ota vastaan elämä! (mutta laihduta ensin)

0

LOIMAA Kyllä, heltta ja teltta rimmaavat ja ovat mukana tekstissä, mutta runoesitystä ei silti ole tulossa. On tulossa ajattelua ravisteleva naistenpäivän esitys laihduttamisesta ja lenkkeilystä ja tisseistä ja kirkasliemisten keittojen suosimisesta. Sitkusta ja mutkusta. Siitä miten hiki ja proteiinirahka virtaavat kainaloista, kun jaksaa jaksaa (kilometrit facebookiin!), kunnes heikot sortuu kieltäymyksen tiellä (kalorit repsahduspäiväkirjaan!).

Eila Nummila, Mirja Honkanen ja Kaija Joensuu huomaavat, että mekon selästä puuttuu kangasta. Kuva: Anu Salo
Eila Nummila, Mirja Honkanen ja Kaija Joensuu huomaavat, että mekon selästä puuttuu kangasta. Kuva: Anu Salo

Naistenpäivänä nähtävässä ja kuultavassa esityksessä sanamusiikkiryhmä SaviCat pilkkoo osiin naisenelämän ikuisuusprojektin: laihduttamisen. Nyt ei kuitenkaan kuihduteta pois kiloja eikä kaloreita vaan korvien välissä tiukassa istuvia asenneläskejä. Ne ovat ajatustoiminnan ylipainoa ja saavat ihmisen näkemään itsensä aina viallisena. Puutteita tarkastellaan häpeän tunteiden läpi.
– Kun laihdutus ei onnistu, se viestii tahdonvoiman puutteesta, Mirja Honkanen määrittelee.

SaviCat-ryhmän naistenpäivän esitys Alessandro-salissa Loimaalla (Oikokatu 3) ti 8.3. klo 19. Loimaan Naislaulajat ja Armi Haatanen musisoivat, yllätysnumerokin on tiedossa.

Anu Salo

Lue lisää 5.3.2016 lehdestä