Sekajätettä alle kilo kuussa

LOIMAA/HIRVIKOSKI – Mää oon horoskoopiltani vaaka, sen takia mää varmaan punnitsen, Vuokko Laine sanoo.

Vuokko Laine muistuttaa, että siihen, mitä haluaa tehdä, löytyy kyllä aikaa. Jätteiden lisäksi hän pitää kirjaa muun muassa lenkkikilometreistä, lukemistaan kirjoista ja tapaamistaan tyypeistä. Kuva: Kiti Salonen

Vuokko Laine muistuttaa, että siihen, mitä haluaa tehdä, löytyy kyllä aikaa. Jätteiden lisäksi hän pitää kirjaa muun muassa lenkkikilometreistä, lukemistaan kirjoista ja tapaamistaan tyypeistä. Kuva: Kiti Salonen

Hän on huhtikuusta 2008 lähtien käyttänyt jokaisen roskapussinsa vaa’an kautta.

Tapa sai alkunsa, kun Laine pähkäili veljentyttärensä kanssa, paljonkohan sekajätettä kertyy. Laine lupasi ottaa asiasta selvää ja punnita roskansa kuukauden ajan.

Se oli niin mielenkiintoista, että Laine aikoo jatkaa kirjanpitoa ainakin kymmenen vuotta.

– Seuraavaksi olen ajatellut tehdä numeroista käppyröitä.

Hän punnitsee normaalit kotitalouden sekajätteet, biot, lehdet, pahvit, lasit ja metallit. Sekajätettä kertyi viime vuonna alle kilo kuussa ja metalliakin alle kilo koko vuodessa.

Kerran Laine laski, paljonko heidän taloyhtiössään syntyy sekajätettä henkilöä kohden. Laineelta sekajätettä tulee kymmenen kertaa vähemmän kuin muilta.

– Tuttavat päivittelevät, miten voin tulla niin vähällä toimeen.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 12.11.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry