”Katuvalot kuntoon”

0
Kuvituskuva. LL Arkisto/TS/Ari-Matti Ruuska

Kyllä on nykyisin vaikea asia saada koronarokote, että ruuhkaa ja mikään ei toimi, vaikka haluais suojautua.

Ottaa päähän todella

Jo joku aika sitten kuljeskelin Loimaan torilla toripäivänä. Katseeni osui kotimaisten omenien hintaa, josta pyydettiin viisi euroa kilo, silloin kun moni rahtasi niitä puutarhastaan saavi kaupalla tunkiolleen. Eurooppalaista omenaa tarjottiin kaupassa samaan aikaan euron kilo. Isänmaallisuuteni tietysti suositteli oman maan tuotetta, mutta lompsani ja järkikultani antoi piut paut sille ajatukselle. Se ei ollut boikottia, vaan hintapolitiikkaa. Kaupasta ostan appelsiinit, mutta joku minussa estää ostamasta Israelin appelsiineja.

Taisto Levo

Eteläkaaren katuvalot saa laittaa kuntoon.

Sattuipas kumma juttu 4.11., kun vein aamulla noin 7.25 kaupunginhautausmaalle eräälle haudalle 120t palavan kynttilän ja ison enkelin. Katselin hetken ja kynttilä jäi siihen palamaan kauniisti. Menin sit seuraavana aamuna klo 8 katsoon miten kynttilä palaa vai onko sammunut, ja yllätys yllätys ei ollut koko kynttilää missään. Oliko joku napannut ja vienyt ehkä omaisensa haudalle varastetun kynttilän, enkelissä onkin nimi pohjassa. Ensi kerralla laitan kynttiläänkin nimen.