Muuttoaika

ILOINEN PIHA 3: Hyötykasvit pihamaan ytimessä

Pensasmustikasta ja vadelmasta tulee toivottavasti runsas sato. Kuva: Karoliina Markula

ORIPÄÄN Laomäentiellä sijaitsee Sirkka ja Sirpa Saarennon omakotitalopiha, jolla on runsaasti hyötykasveja. Pihalla kasvaa muun muassa persiljaa, sipulia, tilliä, vadelmaa, mansikkaa, pensasmustikkaa, mustaherukkapensaita ja omenapuita.

Pihalle on rakennettu oleskelupaikkoja niin ihmisille kuin eläimillekin: talon yhteydessä on kaksi terassia, joiden liäsi pihan keskellä on ulkopatio sekä linnuille ja perhosille tarkoitettu patio.

Karoliina Markula

 

Linnuille ja perhosille tarkoitetussa patiossa linnut voivat käydä kylpemässä. Kuva: Karoliina Markula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saarennot kertovat, että nämä iloisen näköiset pikku apurit auttavat heitä keräämään kiviä. Kuva: Karoliina Markula

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirpa Saarento seuraa mielellään muun muassa omenapuun omenoiden kasvua. Kuva: Karoliina Markula

 

 

 

 

 

 

 

 

Saarentojen pihalla kiemurtelee useita tunnelmallisia käytäviä. Niiden varrelle on vuosien aikana istutettu kasveja sitä mukaa, kun ideoita on tullut. Kuva: Karoliina Markula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää 20.7.2017 lehdestä

 

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Laulu Suomen soi Heimolinnassa

Laulu Suomen soi -kuorotapahtuma Heimolinnassa 1.10.2017. Suomen laulun yhteislauluna yleisön kanssa kajauttavat Loimaan mieslaulajat, Loimaan naislaulajat ja Viihdekuoro LoiMaalaiset.

Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Loimaan asemalle

Höyryjuna Ukko-Pekka saapuu Loimaan asemalle 17.9.

Porrasjuoksua Melliläjärvellä, 21.8.2017, Loimaan Lehti

Porrasjuoksu on saavuttanut suosiota ja sitä käyttävät treeneissään sekä tavalliset kuntoilijat että aktiiviharrastajat. Eveliina Kolin vetämät juoksukoulun oppilaat näyttävät tässä videoissa, millaisia liikkeitä portaissa voi tehdä. Lue myös Loimaan Lehden juttu treeneistä 24.8.2017.