Video: puut varmoin ottein perävaunun kyytiin

Olosuhteet eivät ole aina näin hyvät. Puita kuormataan ja ajetaan myös pimeällä. Huonoimmille metsäautoteille pääsee vasta, kun maa jäätyy. Kuva: Kiti Salonen

LOIMAA Janne Välimäki ohjaa nosturinhytistä kouraa, joka kaappaa pinosta puita ja mätkäyttää mäntyrungot perävaunun kyytiin. Aurinko pilkahtaa metsänrajassa, kuorma kasvaa ja valmistuu. Virttaalaisen puutavaran kuljettajan matka Alastarolta kohti Kyrön sahaa voi alkaa.
– Tämä on hauskaa silloin, kun sujuu, Välimäki sanoo ja kehottaa tutustumaan Lentsu-sarjan autoilijan, Toivo Kesselin, toilailuihin, jotta työn toinen puolikin tulee nähdyksi.
– Välillä täytyy olla valmis konttaamaan kurassa. Pois ei pääse ilman kaivuria.

Välimäen ja monen muun maaseudulla työskentelevän ammattilaisen ajatuksia lisää Omasta maasta -teemalehdessä.

 

 

 

 

Lue lisää 11.11.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla