Ampiaiset lennähtivät ruokapöytään – katso lukijan videolta, miten amppari murentaa grillilihaa

ELIÖKUNTA Grilliliha katoaa parempiin suihin, kun ampiainen riuhtoo pihvistä puolen ruumiinsa kokoisia kimpaleita ja lennähtää matkaan. Ampparit ovat osallistuneet tänä kesänä hanakasti ihmisten illallisille.

– Ampiaiset tulevat ruokapöytiin helpon ruoan perässä; ne hakevat jälkikasvulleen kinkkua ja makkaraa, Ely-keskuksen hyönteistutkija Reima Leinonen selvittää.

Ampiaiset saalistavat proteiinia pääasiassa pesässä kasvaville toukille. Ne keräävät myös mettä ja pitävät makeasta. Leinonen kannustaa sopuisaan yhteiseloon ampiaisten kanssa, mutta jos ne alkavat käydä hermoille, kannattaa ne houkutella toisaalle.

– Persikkasäilykettä, kiiviä ja sokerilimpparia, hyönteistutkija jakaa hyväksi todetun ampparicocktailin reseptin.

Torstain lehdessä kerrotaan myös gammayökkösistä, jotka ovat vaeltaneet Afrikasta ja Etelä-Euroopasta alastarolaisten viljelijöiden riesaksi.

Videon kuvaus: Valtteri Marjamäki.

 

 

Lue lisää 9.8.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla