Alpo Jaakolan teoksia etsitään näyttelyyn

0
Alpo Jaakolan 1950-luvulta oleva teos kuvaa hänen kotitaloaan Karhulassa. Teos kuuluu Loimaan kaupungin kokoelmaan. Kuva: Juhani Heinonen.
Alpo Jaakolan 1950-luvulta oleva teos kuvaa hänen kotitaloaan Karhulassa. Teos kuuluu Loimaan kaupungin kokoelmaan. Kuva: Juhani Heinonen.

Loimaan Taidetalo ja Loimaan Jaakola-seura etsivät Alpo Jaakolan 1940- ja 1950-lukujen teoksia. Töitä etsitään Taidetalossa huhtikuun alussa avattavaan näyttelyyn. Teoksia otetaan näyttelyä varten vastaan 21. maaliskuuta asti. Näyttely aiotaan pitää avoinna toukokuun loppupuolelle asti.

– Etsimme näyttelyyn Alpo Jaakolan varhaisia teoksia. Hän teki alkuaikoinaan runsaasti ainakin maalauksia, mutta myös piirustukset ovat tervetulleita näyttelyyn, Loimaan kaupungin kulttuurisihteeri Juhani Heinonen sanoo.

Heinosen mukaan näyttelyn yhtenä tavoitteena on osoittaa miten Alpo Jaakolan tyyli ja käsiala ovat kehittyneet vuosien mittaan kohti ammattimaista taiteen tekemistä.

Tiina Naula