Hurrikaani avasi voitolla

0

Hurrikaani–Etta 3–0 (25–21, 25–20, 25–21).

Hurrikaanin Sergey Egorov, Aleksi Kaatrasalo, Petteri Penttinen, Aivars Petrusevics, Jesse Mäntylä ja Vladimir Cedic riemuitsevat. Etta on lyöty ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Juuso Riponiemi.
Hurrikaanin Sergey Egorov, Aleksi Kaatrasalo, Petteri Penttinen, Aivars Petrusevics, Jesse Mäntylä ja Vladimir Cedic riemuitsevat. Etta on lyöty ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Juuso Riponiemi.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Hurrikaani kohtasi puolivälierien avauspelissä torstaina kuudenneksi sijoittuneen Lentopalloseura Ettan. Oululaisten oli onnistunut voittaa runkosarjan kolmessa kohtaamisessa Hurrikaanin kahdesti. Tällä kertaa vierasjoukkueesta ei ollut vastusta vaan vapautuneesti pelannut kotijoukkue jyräsi koko seitsikon voimin vastustajan parketin pintaan. Ainoastaan Ettan kokenein yleispelaaja Anssi Hakala onnistui edes välttävästi kiusaamaan vahvaa kotijoukkuetta.
– Törmättiin tänään Hurrikaanin muuriin. Se pelasi vahvasti ja laiturien tehot olivat kovat. Niihin emme päässet lainkaan, myönsi rehdisti Olli Kuoksa.
Kuoksan mukaan isännät onnistuivat jatkopallopelaamisessa paljon paremmin kuin Etta. Samaten puolustuspelaamisessa oli suuri ero Hurrikaanin hyväksi.
– Tästä pelistä ei jäänyt mitään jälkipolville. Huomenna on onneksi uusi peli ja päästään kokeilemaan uudestaan, joukkueen parhaana palkittu Hakala kommentoi. Varsinkin kolmannessa erässä Hakala sai Juha Keihäskoskelta paljon passia ja kokeneen pelimiehen tavoin mies takoi tehokkaasti palloa kotijoukkueen parkettiin. Kun muista pelaajista ei kuitenkaan ollut antamaan tulitukea loppui myös yhden miehen sota kotijoukkuetta vastaan tappioon.
Vladimir Cedic valittiin Hurrikaanin parhaaksi. Serbi hakkasi kolmeen erään kaikkiaan 19 pistettä loistavalla 61 prosentin hyökkäystehoilla. Cedic torjuttiin ottelussa vain kahdesti.
– Pelattiin joukkueena hyvä ja ehjä peli. Tehtiin sovittuja asioita ja oltiin aggressiivisia.

HURRIKAANIN voiton takuumies Cedicin lisäksi oli passari Petteri Penttinen. Penttisen onnistui juoksuttaa vastustajan torjuntaa melko tavalla ja se auttoi laiturien työtä. Harvoin Ettan onnistui muodostaa kolmen miehen torjuntaa kotijoukkueen hyökkääjien eteen. Puolestaan Hurrikaani luki Keihäskosken passisuuntia tarkkaan ja kaikkiaan kahdeksan kertaa Etta pysähtyi Hurrikaanin torjuntaan.
Mihinkään asennevammaan ei kotijoukkueen kuitenkaan parane sortua. Marginaalit ovat kuitenkin sen verran pienet, että voittoon vaaditaan täydellinen keskittyminen. Positiivista oli myös Sergey Egorovin pelaaminen. Näyttää, että venäläinen viihtyy kovissa painepeleissä.
– Olemme parin viime vuoden aikana pelanneet tiukkoja finaalisarjoja ja ne ovat tuoneet pelaajille kokemusta. Nyt kokemuksesta oli hyötyä. Olimme vapautuneita ja peli-ilme oli rento. Ennen peliä sovittiin tiettyjä asioita ja koko joukkue noudatti niitä tarkasti. Kaikkiaan on mukava lähteä johtotilanteessa perjantain otteluun, mutta ottelusarjan voittoon vaaditaan silti vielä pari voittoa, Ville Kakko sanoi.

Valtteri Arra