Hurrikaani päätti runkosarjan tappioon Kokkolassa

0

Tiikerit–Hurrikaani 3–0 (25–19, 25–15, 25–16).

Runkosarjan viimeisen kierroksen kannalta Hurrikaanilla oli ottelussa panosta vielä jonkin verran. Käytännössä panoksena oli runkosarjan kolmas sija. Kotijoukkueelle ottelu oli pudotuspeleihin valmistava harjoitus, jonka Tommi Tiilikaisen Tiikeri-lauma hyödynsi lähes täydellisesti. Isäntien vahva aloitussyöttö murskasi Hurrikaanin vastaanoton, jossa eniten kuutamolla oli Aivars Petrusevics. Ville Kakko myönsikin, että joukkue hävisi huonoon vastaanottoon ja sen kautta tehottomaan laitahyökkäämiseen. – Aika paska ottelu meiltä kokonaisuudessaan. Kun palloa ei saatu kuolemaan laidasta ja vastaanoton surkeuden takia emme voineet hyökätä keskeltä, ero Tiikereihin oli juuri tuon verran. Kotijoukkue pelasi vahvasti ja oli meitä parempi jokaisella osa-alueella.

Hurrikaanilta sivussa oli Antti Poikela, jonka kuntoutuminen tällä viikolla alkaviin pudotuspeleihin on Kakon mukaan epävarmaa ja Aleksi Kaatrasalo, jota valmennusjohto säästeli pudotuspelejä varten. Joukkueesta lähes puhtaat paperit sai Henri Rajala hyvän vastaanotto- ja puolustuspelaamisen johdosta. Muita kehumisen arvoisia ei Kakko keksinyt.

RUNKOSARJA on nyt Mestaruusliigan osalta pelattu ja Hurrikaanin onnistui tappiosta huolimatta sijoittua kolmanneksi. Neljäs oli viimeisellä kierroksella Riennolle Joensuussa hävinnyt Pielaveden Sampo. Ensimmäistä kertaa kolme parasta joukkuetta pääsevät tänään valitsemaan puolivälierien vastustajansa. Eilen ei ollut vielä selvillä, kenet Kakko ja Hurrikaani valitsee vastustajakseen. Kakko ei myöhään sunnuntai-iltana osannut sanoa, minkä joukkueen hän tahtoisi kohdata.

– Suosikkivastusta ei ole ja jää nähtäväksi, mitkä kaksi joukkuetta jää meille valittavaksi kun runkosarjan kaksi parasta Valepa ja Tiikerit ovat ensin valinneet, pohti Kakko.

Parin viime viikon aikana on Mestaruusliigan kuumin puheenaihe ollut Valepan ja maajoukkuehakkuri Mikko Oivasen välinen loppukauden kattava sopimus. Sinällään asiassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta siirtoikkuna on jo sulkeutunut ja liigan ja joukkueiden keskinäinen ns. herrasmiessopimus on kieltänyt enää tässä vaiheessa hankkimasta pelaajaa ulkomailta. Valepa kuitenkin riitautti herrasmiessopimuksen ja urheilun oikeusturvalautakunta antoi Valepan kannalta asiassa puoltavan päätöksen.

– Kyllähän tämä temppu nyt asetti koko Suomen Valepaa vastaan. Ainakin kulisseissa se päätös kuohuttaa aika tavalla ja varmasti tästä päätöksestä ja tempusta puhutaan seuraavat pari vuotta, itsekin asiaan kriittisesti suhtautunut Kakko totesi. Kakon mukaan päätöksellä saattaa olla kauaskantoiset seuraukset, eivätkä ne ole positiivisia.

Hurrikaanin pudotuspelit alkavat Loimaalla. Tänään tulee tieto, minkä joukkueen Hurrikaani kohtaa ensin. Tämän jälkeen vasta tiedetään varmasti, milloin taistelu Suomen mestaruudesta alkaa. Jos vastustaja on Etta Oulusta tai Lakkapää Rovaniemeltä, alkaa ottelusarja Loimaalla kahdella peräkkäisellä kotipelillä torstaina ja perjantaina. Jos taas Raision Loimu on vastustaja, aloitetaan perjantaina Loimaalla ja jatketaan lauantaina Raisiosta.

Valtteri Arra