Hurrikaanilla puolivälierät katkolla tiistaina

0
Etta on lyöty toistamiseen, Hurrikaanin Jani Niskakangas, Aleksi Kaatrasalo ja Vladimir Cedic iloitsevat. Kuva: Juuso Riponiemi.
Etta on lyöty toistamiseen, Hurrikaanin Jani Niskakangas, Aleksi Kaatrasalo ja Vladimir Cedic iloitsevat. Kuva: Juuso Riponiemi.

Hurrikaani–Etta 3–1, Hurrikaani johtaa ottelusarjaa 2–0.

Puolivälieräsarja on alkanut Hurrikaanin osalta lähes täydellisesti. Molemmissa kotipeleissä Hurrikaani on osoittanut olevansa kovassa pudotuspelikunnossa. Tärkeää on ollut myös Vladimir Cedicin hyvien otteiden jatkuminen pudotuspeleissä. Perjantaina Cedic takoi palloa 15 pisteen ja 50 prosentin hyökkäystehoilla parkettiin. Myös Petteri Penttisen passipelistä täytyy antaa kiitosta. Kauden tärkeimmällä hetkellä loimaalaistunut passari on löytänyt joukkueen kuumimmat pelaajat. Paljon Penttisen taidosta kertoo Hurrikaanin hyökkäysprosentit kahdessa ensimmäisessä pelissä. Molemmissa isännät ovat takoneet palloa kenttään yli 50 prosentin tehokkuudella.

Taustatukea on laitapelaamisessa antanut Sergey Egorov, joka perjantaina otettiin toisen erän lopulla vaihtoon, kun Ville Kakko halusi enemmän vastaanottovoimaa Jani Niskakankaan muodossa. Myös Niskakangas pelasi hyvin, sillä vastaanoton lisäksi miehelle kirjattiin pelissä neljä torjuntapistettä, joista kaksi viimeistä tuli neljännen erän lopussa. Tällä hetkellä näyttää, että Hurrikaanilla on ratkaisuvoimaa myös vaihtopenkillä. Tämä on positiivinen viesti myös valmennukselle, että materiaalia löytyy myös aloitusseitsikon ulkopuolelta tiiviissä ottelutahdissa.

– Meillä ei energiatasot olleet ihan sillä tasolla kuin ensimmäisessä kohtaamisessa torstaina. Paljon sen takia Etta pääsi ekassa erässä helppoon erävoittoon. Tyytyväinen olen neljännen erän lopun pelaamiseen ja nousuun tappioasemasta voittoon. Saimme neljännessä erässä kuusi torjuntapistettä ja se on paljon. Tästä on mukava jatkaa Ouluun tiistaiksi kun ollaan 2–0 ottelusarjassa johdossa ja päästään heti yrittämään ottelusarjan katkaisemista, Kakko summasi ottelua.

Jos Hurrikaanilla on tällä hetkellä palaset kohdallaan, samaa ei voi sanoa Ettasta. Joukkueen runkosarjan ykköstykit Ville Sorvoja ja Vuk Karanovic eivät pääse lähellekään omaa tasoaan. Kotijoukkueen onnistui torjua tämä kaksikko peräti yhdeksän kertaa ja sen lisäksi Karanovicille tuli neljä suoraa hyökkäysvirhettä. Lukemat ovat aivan liian huonot, jotta nykykuntoinen Hurrikaani olisi lyötävissä. Samalla parin viime vuoden finalistilla on avainpelaajien osalta kova pudotuspelirutiini, joka näyttelee isoa roolia erien lopussa tilanteissa, joissa pitäisi uskaltaa tehdä ratkaisuja. Joukkueiden seuraava kohtaaminen on huomenna tiistaina Oulussa. Jos kotijoukkue Etta voittaa, jatketaan pelejä vielä keskiviikkona Oulussa. Mahdollinen viides ottelu olisi perjantaina Loimaalla.

Valtteri Arra