Lastenneuvolaan perheryhmä vanhemmuutta vahvistamaan

0
Terveydenhoitajat Tuija Nieminen ja Jenni Rautiainen toivovat, että uudesta perheryhmästä  saataisiin pysyvä toimintamuoto Loimaalle. Ensimmäinen kokoontuminen on 26. maaliskuuta. Kuva: Anu Salo.
Terveydenhoitajat Tuija Nieminen ja Jenni Rautiainen toivovat, että uudesta perheryhmästä saataisiin pysyvä toimintamuoto Loimaalle. Ensimmäinen kokoontuminen on 26. maaliskuuta. Kuva: Anu Salo.

Lastenneuvolassa Loimaalla alkaa uusi perheryhmä, joka on perustettu ensi kertaa vanhemmiksi tulleille. Ryhmä on saanut nimekseen Vahvuutta vanhemmuuteen ja se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat vahvistaa omia taitojaan vanhempina, kehittää vuorovaikutussuhteita vauvaansa ja jakaa vauvaperheen iloja ja suruja muiden vanhempien kanssa.
Vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmä perustuu Mannerheimin Lastensuojeluliiton MLL:n samannimiseen valtakunnalliseen hankkeeseen, jota Raha-automaattiyhdistys tukee. Hankkeen myötä perheiden parissa työskenteleville on ollut tarjolla ryhmäohjauskoulutusta, johon Loimaalta osallistuivat lastenneuvolan terveydenhoitajat Jenni Rautiainen ja Tuija Nieminen.
– Ryhmän perustaminen on luontevaa jatkoa ennen synnytystä annettavalle perhevalmennukselle. Toivomme kovasti, että tästä saataisiin pysyvä toimintamuoto Loimaan alueelle, Tuija Nieminen sanoo. Hän työskentelee terveydenhoitajana Alastaron ja Oripään neuvolassa, Jenni Rautiainen puolestaan Loimaan pääterveysasemalla, jossa ryhmä kokoontuu.
Perheryhmästä voi lukea lisää torstain Loimaan Lehdestä.

Anu Salo