Outlet-kylä jäihin

0

HUMPPILA Kulttuuri- ja ostosmatkailun hankkeena käynnistynyt outlet-kylän kehittäminen on päätetty keskeyttää.
Domino Outlet -kylän rakentaminen Kakkostien varteen oli tarkoitus aloittaa huhtikuun aikana. Maanrakennustöitä tehtiin lasitehtaan Helsingin puoleiselle tontille jo viime vuonna, jolloin myös rakentamisen ensimmäisen vaiheen piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan alkaa.
Hankkeen vetäjien mukaan outlet-kylästä liiketilan varanneet kotimaiset ja kansainväliset merkkituoteyritykset eivät olleet valmiit riittävässä määrin ostamaan liiketiloiksi tarjottuja osakkeita.
Hankkeen vetäjät uskovat nihkeän suhtautumisen johtuvan siitä, että Suomen talous ei edelleenkään osoita merkkejä kasvun käynnistymisestä, ja kotimaisen kaupan myynti on pudonnut muutamilla toimialoilla jopa yli 30 prosenttia.