Peltola kansainväliseen kuvanveistosymposiumiin

0
Sakari Peltola osallistui muutama vuosi sitten kansainväliseen symposiumiin Boryeongissa Etelä-Koreassa. Nyt hän edustaa Suomea Adelaidessa, Etelä-Australiassa. Kuva: LL arkisto.
Sakari Peltola osallistui muutama vuosi sitten kansainväliseen symposiumiin Boryeongissa Etelä-Koreassa. Nyt hän edustaa Suomea Adelaidessa, Etelä-Australiassa. Kuva: LL arkisto.

Loimaalainen kuvanveistäjä Sakari Peltola edustaa Suomea kansainvälisessä kuvanveistosymposiumissa Adelaidessa, Etelä-Australiassa 31.3.–21.4. Tapahtumaan osallistuu kahdeksan kansainvälistä taiteilijaa Ranskasta, Bulgariasta, Turkista, Georgiasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta. Symposiumin aikana kukin taiteilija toteuttaa monumentaalikoon kiviveistoksen, jotka sijoitetaan pysyvästi osaksi Adelaide Hillsin ympäristöä. Etelä-Australiassa paljon huomiota herättänyt ja palkittu tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, vuoden 2012 tapahtumassa vieraili yli 12 000 ihmistä.

Peltola on kutsuttu syksyllä myös Kiinan Hunaniin, Changshan kaupungissa järjestettäville kansainvälisille kuvanveistofestivaaleille. Tapahtumaan osallistuu 20 taiteilijaa ympäri maailmaa. Heistä kukin toteuttaa 2,5–5 metriä korkean veistoksen sijoitettavaksi osaksi Changshan kaupunkikuvaa.

Peltola on osallistunut aiemmin useisiin kansainvälisiin kuvanveistotapahtumiin muun muassa Usassa, Etelä-Koreassa, Arabi-Emiraateissa, Bulgariassa, Turkissa, Latviassa ja Ranskassa. Peltolan työskentelystä sekä matkoista Australiaan ja Kiinaan tehdään myös dokumentti, joka julkaistaan keväällä 2015.

Suomessa Peltolan teoksia voi nähdä näyttelyissä Turun Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa, Villilän kartanon puutarhassa Nakkilassa, Linnanmäen huvipuistossa Helsingissä ja Loimaan Taidetalon ympäristössä.