Poliisi ajoi kaaharia takaa

0

LOIMAA, JOKIOINEN Poliisi ajoi tiistaina takaa yli 80 kilometrin matkan paennutta autoilijaa, joka ajoi rajua ylinopeutta. Tapahtumaketju alkoi tiistaina päivällä, kun Jokioisilla ajeli kilvetön Ford Sierra. Tunnukseton poliisiautopartio tavoitti auton Jokioisten keskustassa, mutta partion laitettua pysäytysvalot päälle auto lähti kiihdyttämään vauhtia. Turun valtatiellä auton vauhti oli yli 200 kilometriä tunnissa.

Auto pyörähti Koskentiellä ja osui poliisiautoon, jolloin sen vasen eturengas tyhjeni. Auto jatkoi kuitenkin pakoaan kohti Mellilää, jossa se onnistui kiertämään piikkimaton. Pako jatkoi kohti Loimaata Ysitiellä, jossa auto ajoi piikkimaton yli ja oikea eturengas tyhjeni niin, että paikalla oli pelkkä vanne. Autoilija jatkoi kuitenkin pakoa. Poliisi sai ajettua auton kiinni ja pysäytettyä sen Jänhijoentielle, jossa kuljettaja säntäsi juosten karkuun. Poliisi sai miehen kiinni lyhyen pyrähdyksen jälkeen. Mies yritti vielä laittaa hanttiin, mutta poliisi laittoi hänelle käsiraudat ja vei putkaan. Kuljettajaksi osoittautui 27-vuotias mies.

Takaa-ajoon osallistui monia poliisipartioita. Asiaa tutkitaan ainakin törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.