Biisoneille pisteen tappio – välieräsarja neljänteen otteluun

0

KORIPALLO Nilan Bisons–Kouvot 84–85, (43–43). Voitot 2–1.

Bisonsin Tuukka Kotti tekemässä koria, Aubrey Coleman (12) ja Frank Robinson (7) seuraavat onnistuuko Kotti aikeessaan Kouvojen pelaajien puolustuksesta huolimatta. Kuva: Eveliina Toivola.
Bisonsin Tuukka Kotti tekemässä koria, Aubrey Coleman (12) ja Frank Robinson (7) seuraavat onnistuuko Kotti aikeessaan Kouvojen pelaajien puolustuksesta huolimatta. Kuva: Eveliina Toivola.

Kouvolan Kouvot onnistui venyttämään puolivälieräsarjan neljänteen otteluun voittamalla Nilan Bisonsin yhden pisteen erolla lauantaina.
Bisons pääsi pariin otteeseen karkaamaan reiluhkoon johtoon, mutta sarjan edellisten otteluiden tapaan Kouvot pystyi kirimään eron kiinni. Viimeisen erän lopussa Ilari Seppälä (16/2/2/1r) nosti Kouvot kolmen pisteen johtoon. Aubrey Coleman (17/3/6/2r) kavensi eron yhteen, mutta seuraavaksi Daniel Dolenc (9/4/1t) kaappasi pallon korin alla ja nosti eron takaisin viiteen. Coleman toi Biisonit vielä pisteen päähän vapaaheittoviivalta, mutta sen lähemmäs loimaalaiset eivät enää yltäneet kovasta yrityksestä huolimatta.
– Hyvä sarja jatkukoon. Onnittelut Kouvoille, he ansaitsivat voittonsa. Kovia heittoja pistivät säkkiin vikalla jaksolla, Tuukka Kotti (9/7/2/1r) myönsi.
Nilan Bisonsilla oli hyvä paikka ratkaista ottelu edukseen, kun hienosti pelanneella Matt Gibsonilla (22/2/4/2r) kiehahti teknisen virheen arvoisesti neljännessä erässä. Bisons ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään Kouvojen avainpelaajan puuttumista optimaalisesti.
– Kun Gibson oli ulkona, meidän olisi pitänyt pystyä katkaisemaan, Greg Gibson harmitteli.
Matti Nuutinen (25/8/2/1r/1t) oli erityisen tehokkaalla pelipäällä. Jo edellisessä ottelussa heittonsa kulkemaan saanut Nuutinen säkitti kolmosensa 67 prosentin tarkkuudella (6/9). Viimeinenkin ohiheitto tuli omasta päädystä lähteneestä viime sekunnin kiskaisusta.
Bisons voitti levypallotilaston, mutta korinalustyöskentely jätti silti toivomisen varaa (38–33). Aina välillä Kouvot pääsi nappaamaan liian helposti hyökkäyslevypalloja Bisonsin sulkijoiden nukahtaessa. Esimerkiksi Dolencin viimeinen kori syntyi tilanteesta, joka olisi ollut estettävissä terävämmällä sulkemisella.
Voitolla Kouvot venytti sarjan neljänteen otteluun. Se pelataan jo maanantaina Kouvolan Mansikka-aholla. Bisonsin pitää pystyä pitämään johtoasemansa aiempaa paremmin, jotta välieräpaikka ratkeaa maanantaina. Vuoristoratamainen ailahtelu pelin tasossa täytyy saada eliminoitua. Keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään, sillä Kouvot ei arastele iskeä heikkoina hetkinä. Varsinkin Ilari Seppälän kolmostyöskentely ratkaisevilla hetkillä on aiheuttanut harmaita hiuksia.
Jesse Kojo