Biisonit voittoon ensimmäisessä puolivälierässä

0

KORIPALLO Nilan Bisons–Kouvot 81–78 (45–45). Voitot 1–0.

Bisonsin Tuukka Kotti (11) oli jälleen hyvässä pelivireessä Kouvoja vastaan, Kotin saldona oli yhdeksän pistettä, 12 levypalloa ja peräti kahdeksan syöttöä. Kuva: Eveliina Toivola.
Bisonsin Tuukka Kotti (11) oli jälleen hyvässä pelivireessä Kouvoja vastaan, Kotin saldona oli yhdeksän pistettä, 12 levypalloa ja peräti kahdeksan syöttöä. Kuva: Eveliina Toivola.

Nilan Bisons ja Kouvot kohtasivat toisensa huikeaksi trilleriksi muodostuneessa ensimmäisessä puolivälierässä maanantaina. Peli ratkesi lopulta Biisonien kolmen pisteen voittoon.
Pelin ensimmäinen puolisko oli tasaista puurtamista. Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli valinnut puolustusmuodoksi 2–3 -paikan, joka tuottikin Biisoneille hankaluuksia saada palloa sisäpelaajien käsiin.
– Ei odotettu, että koko 40 minuuttia tulee paikkaa vastaan. Meidän pitää saada pelattua palloa enemmän alas Tuukalle ja Johnille, Antto Nikkarinen (14/2/4/1t) pohti pelin jälkeen.
Kolmannessa erässä Biisonien puolustus alkoi purra paremmin Kouvojen hyökkäykseen. Parantuneen puolustuksen ansiosta Bisons pääsi karkaamaan parhaimmillaan yhdeksän pisteen johtoon.
Myös viimeisessä erässä johto pysyi kymmenen pisteen tuntumassa pitkään. Kun peliä oli enää pari minuuttia jäljellä, loimaalaiset johtivat vielä yhdeksällä pisteellä. Kouvojen kapteeni Ilari Seppälä (18/2/3/1r) halusi nousta ratkaisijaksi ja heitti kolme perättäistä kolmosta pussiin tuoden vieraat tasoihin, kun aikaa oli enää alle puolitoista minuuttia.
Varsinainen ratkaisu oli huikea jännitysnäytelmä. Biisonit pääsi yrittämään voittokoria muutamaan otteeseen siinä kuitenkaan onnistumatta. Viimeisimmän yrityksen jälkeen Frank Robinson (8/2/6) taisteli pallon Biisoneille ja loimaalaiset pääsivät rakentamaan vielä yhden hyökkäyksen. Antto Nikkarinen lähti ajamaan kohti koria, mutta syöttikin pallon kaarella odottaneelle Carl Lindbomille (6/2/1/1t). Calle upotti kolmosen pohjaan vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Ensimmäinen puolivälierävoitto oli tosiasia.
– Antto antoi Callelle upean syötön, josta hän pääsi ottamaan täysin vapaan heiton, Greg Gibson hehkutti.
Matti Nuutinen (8/3/1t) sai vertavuotavan haavan päähänsä maanantaina. Ilmeisesti vammassa ei ole kyse mistään vakavammasta ja hän on pelikuntoinen jo torstaina. Aubrey Coleman (22/3/4/1r) oli ensimmäisen kohtaamisen paras pistemies.
Toinen puolivälierä pelataan torstaina Mansikka-ahon urheiluhallilla. Luvassa on jälleen tiivistunnelmainen kamppailu kahden huippujoukkueen välillä.
Gregg Thondiquen poissaolo näkyi Kouvojen levypallotilastossa (40–32). Justin Hawkins (13/10/5/1r) ja Ville Kaunisto (18/8/1) kantoivat suurimman vastuun kouvolalaisten korinalustaisteluista. Vielä ei ole tiedossa nähdäänkö Thondique kentällä torstaina.
Mielenkiintoinen kysymys on myös, pelaako Kouvot jälleen paikkaa. Maanantaina puolustusmuoto onnistui suhteellisen hyvin, mutta Biisonit sopeutuivat siihen pelin edetessä. Nyt loimaalaiset osaavat jossain määrin odottaa mahdollista paikkapuolustusta ja varautua siihen.

Jesse Kojo