Bisons päätti runkosarjan voittoon

0

KORIPALLO Uu-Korihait-Nilan Bisons 68–92 (26–45).

Bisonsin Frank Robinson puolustaa Korihaiden Sami Ikävalkoa. Tilanteessa ovat mukana myös Bisonsin Matti Nuutinen, Tuukka Kotti ja Ville Mäkäläinen ja Korihaiden Jonathan Jones ja James Padgett. Kuva: Sakari Salo.
Bisonsin Frank Robinson puolustaa Korihaiden Sami Ikävalkoa. Tilanteessa ovat mukana myös Bisonsin Matti Nuutinen, Tuukka Kotti ja Ville Mäkäläinen ja Korihaiden Jonathan Jones ja James Padgett. Kuva: Sakari Salo.

Nilan Bisons ja Uudenkaupungin Korihait kohtasivat toisensa Pohitullissa Korisliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella. Pelistä ei jäänyt hirveästi kerrottavaa – Bisons lasketteli 24 pisteen voittoon saatellen Korihait ensi kaudeksi ykkösdivariin.
Biisonien puolustus onnistui jäädyttämään Korihaiden hyökkäykset. Tehokas pallollisen tuplaus tuotti erityisen paljon hankaluuksia Haiden takamiehistölle. Korihait menetti yhteensä 16 kertaa pitkälti tuplauksen ja syöttölinjojen hyvän vartioinnin ansiosta. Ensimmäisen puoliskon jälkeen joukkueiden välinen ero oli kasvanut jo 19 pisteeseen ja peli oli käytännössä ohi.
Pelin näyttävintä antia olivat John Williamsonin (22/6/3r) yhden käden slam donkit. Frank Robinson (15/2/1/1t) ja Antto Nikkarinen (11/1/3/1r) olivat Williamsonin ohella kotijoukkueen tehokkaimmat. Korihaiden pisteet lepäsivät Jonathan Jonesin (14/6/1r/1t) ja Chace Stanbackin (24/3) harteilla.
– Tämä oli meille yksi lisäharjoitus tälle viikolle. Ihan onnistunut kenraali, Ilpo Pehkonen (7/1s) tokaisi.
Biisonien tuleva puolivälieräpari varmistui keskiviikon kierroksen päätteeksi – Bisons kohtaa Kouvot. Greg Gibson on tyytyväinen tulevaan vastustajaan.
– Viimeinen peli Kouvolassa oli yksi kauden parhaista peleistämme. Maanantaina on kauden tärkein peli.
Nilan Bisons ei hävinnyt Kouvoille kertaakaan runkosarjan aikana. Itse asiassa viimeisin tappio kouvolalaisista on kahden vuoden takaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että puolivälieräsarjasta tulisi helppo – kaikki kauden ottelut päättyivät noin 10 pisteen erolla. Kouvot päätti runkosarjansa neljän ottelun voittoputkeen, tuona aikana se voitti muun muassa KTP:n ja Namika Lahden.

Jesse Kojo