Bisons pelaa mahdolliset kotifinaalinsa Salohallissa

0

KORIPALLO Nilan Bisons Loimaa pelaa tämän kevään mahdolliset Korisliigan kotifinaaliottelunsa Salohallissa Salossa. Bisonsin managerin Ari Hannulan mukaan Bisonsista on muun muassa Eurocup-pelien ansiosta muodostunut valtakunnallinen joukkue, jolla on paljon faneja myös Loimaan ulkopuolella. Finaalien siirtämisellä isompaan halliin halutaan lisätä näkyvyyttä ja tarjota myös Loimaan ulkopuolisille faneille parempi mahdollisuus päästä seuraamaan otteluita.

Jos Bisons pelaa tänä vuonna Korisliigan finaaleissa, fanit matkustavat kannustamaan Salohalliin. Kuva on tammikuulta Tampereelta Pyynikin palloiluhallista, jossa oli paikalla parisensataa innokasta Bisons-fania.  Kuva: LL Arkisto / Tiina Naula.
Jos Bisons pelaa tänä vuonna Korisliigan finaaleissa, fanit matkustavat kannustamaan Salohalliin. Kuva on tammikuulta Tampereelta Pyynikin palloiluhallista, jossa oli paikalla parisensataa innokasta Bisons-fania. Kuva: LL Arkisto / Tiina Naula.

– Pelien siirtäminen Saloon ei tarkoita mielenosoitusta tai ylenkatsomista loimaalaisia faneja kohtaan. Tosiasia on kuitenkin, että Loimaan halliin mahtuu vähän yli 1 000 katsojaa, joista noin 900 näkee kentälle hyvin. Salohalliin mahtuu noin 2 500 katsojaa, Hannula sanoo.
Hannulan mukaan Loimaalta tullaan järjestämään kuljetus Saloon. Kausikorttilaisille kuljetus on ilmainen, ja heille taataan katsomosta vastaavantasoiset paikat kuin heillä olisi Loimaan hallissa. Ottelukohtaisen lipun ostaville kuljetus sisältyy lipun hintaan.
Hannula muistuttaa, että ensimmäisenä edellytyksenä on toki, että Bisons selvittää tiensä finaaleihin. Koska myöskään mahdollinen finaalivastustaja ei ole vielä selvillä, ei ole tiedossa saako Bisons mahdollisiin finaaleihin kotiedun vai ei. Tampereen Pyrintöä vastaan kotietua ei tulisi, mutta kaikkia muita vastaan runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Bisons saisi kotiedun.
Korisliigan otteluohjelman mukaan ensimmäinen finaali pelataan 12. toukokuuta, toinen finaali 14. toukokuuta ja kolmas 17. toukokuuta. Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, joten tarvittaessa pelataan vielä 18. toukokuuta ja 20. toukokuuta.
Loimaalaisjoukkueista lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Hurrikaani pelasi vuosien 2012 ja 2013 kotifinaalinsa Salohallissa.
Bisonsin finaalipelien siirtämisestä Saloon uutisoi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat.
Tiina Naula