Bisons tarrasi kiinni välieräpaikkaan

0

KORIPALLO Kouvot–Nilan Bisons 76–92 (34–52). Voitot 0–2.

Bisonsin pelaajat kiittivät ottelun päätteeksi Kouvolaan saapuneita kannattajiaan kannustuksesta. Kuva: Tiina Naula.
Bisonsin pelaajat kiittivät ottelun päätteeksi Kouvolaan saapuneita kannattajiaan kannustuksesta. Kuva: Tiina Naula.

Bisons-fanit kannustivat suosikkijoukkuettaan äänekkäästi torstai-iltana Kouvolassa. Tunnelma oli korkealla, kun Bisons voitti Kouvot. Kuva: Tiina Naula.
Bisons-fanit kannustivat suosikkijoukkuettaan äänekkäästi torstai-iltana Kouvolassa. Tunnelma oli korkealla, kun Bisons voitti Kouvot. Kuva: Tiina Naula.

Nilan Bisons matkusti torstaina Kouvolaan toiseen puolivälieräkohtaamiseen. Tuliaisina loimaalaisilla oli maukas vierasvoitto ja mahdollisuus katkaista sarja jo lauantaina.

Ottelun käännekohta nähtiin toisessa erässä. Aktiivisesti joukkueena puolustanut Bisons kiskaisi 15–0 -jakson ja karkasi suurimmillaan 20 pisteen päähän isäntäjoukkueesta. Kapellimestarina toimi Ville Mäkäläinen (19/5/3), joka osui tappavan tarkasti kaaren takaa ja johti omalla esimerkillään Biisonipuolustusta.

Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Kouvot heräsi taistelemaan ja nousi jopa seitsemän pisteen päähän Biisonien puolustuksen jouduttua hetkelliseen hämmennyksen tilaan. Tuon lähemmäs Kouvojen rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet Bisonsin onnistuttua saamaan pelinsä takaisin raiteilleen. Lopun 11–2 -jakso sinetöi 16 pisteen voiton Biisoneille.

Bisons onnistui laajalla rintamalla. Frank Robinson (13/8/5/2r/1t), John Williamson (16/6/3), Aubrey Coleman (12/2/3) ja Matti Nuutinen (17/4) olivat Mäkäläisen ohella Biisonien tehokkaimmat. Carl Lindbom (5/4/1t) vastasi illan näyttävimmästä torjunnasta.

– Ville oli erinomainen ja koko joukkue kantoi kortensa kekoon, Greg Gibson tiivisti.

Koska Bisons voitti Kouvolassa, on sarja katkolla lauantaina Loimaalla. Luvassa on kiihkeätunnelmainen ottelu, jossa mitään ei jaeta ilmaiseksi.

Biisonien henkinen lataus oli kohdallaan torstain vierasottelussa. Saman tempun täytyy onnistua myös kotiyleisön edessä. Kouvot pelaa selkä seinää vasten, joten vieraat pistävät varmasti kaiken likoon.

Biisonileiristä on noussut yhä uusia ratkaisijoita puolivälieräsarjan edetessä. Ensimmäisessä pelissä Coleman, Nikkarinen ja Lindbom varmistivat voiton loimaalaisille. Toisen pelin sankareina kunnostautuivat Mäkäläinen ja Robinson. Myös Nuutinen löysi vihdoin kadoksissa olleen kolmosjyvänsä (3/4, 75 %). Keiden vuoro on loistaa lauantaina?

Edellisissä peleissä on nähty jo muutamia tunteita kuumentaneita tilanteita, kuten playoffeissa kuuluukin. Lauantaina voiton pokkaa se joukkue, jonka hermokontrolli on paremmassa kuosissa.

Jesse Kojo