Hallitseva ravikuningatar ei puolusta titteliään

0

RAVIURHEILU Hallitsevan ravikuningattaren, ypäjäläisen Mariminin kilpailu-ura on päättynyt, ja tamma siirtyy siitokseen. Mariminia ei näin nähdä ensi kesänä Porin Kuninkuusraveissa puolustamassa kuningatartitteliään.

Mariminin kilpailu-uran kohokohta oli ravikuningattaren titteli Kuopion viime kesän Kuninkuusraveissa, juhlallisuuksissa olivat mukana kasvattaja Pentti Haukivaara ja omistajat Terhi Haukivaara ja Esa Heikkinen. Kuva: LL Arkisto/Tiina Naula.
Mariminin kilpailu-uran kohokohta oli ravikuningattaren titteli Kuopion viime kesän Kuninkuusraveissa, juhlallisuuksissa olivat mukana kasvattaja Pentti Haukivaara ja omistajat Terhi Haukivaara ja Esa Heikkinen. Kuva: LL Arkisto/Tiina Naula.

– Marimin loukkasi syksyllä jalkansa, mutta pääsimme treenaamaan talven ja ajamaan tänä vuonna kaksi starttia, kunnes jalka alkoi jälleen oireilla. Nuorella hevosella tällainen vaiva paranisi parissa kolmessa kuukaudessa, mutta Marimin on jo 15-vuotias ja tämä olisi ollut joka tapauksessa sen viimeinen kilpailukausi, joten päätös uran lopettamisesta oli järkevin ratkaisu, kertoo valmentaja Esa Heikkinen, joka myös omistaa Mariminin yhdessä Terhi Haukivaaran kanssa.
Marimin astutetaan tänä keväänä viisinkertaisella ravikuninkaalla Vieskerillä.
Vaikka Marimin ei osallistukaan kesän Kuninkuusraveihin, on mahdollista, että suomenhevosravureiden kauden päätapahtumassa nähdään Heikkisen tallin toinen kova tamma Aino-Ilona.

Tiina Naula

 

Lue lisää 12.4.2014 lehdestä