Huovinretki palkittiin Vuoden maastohiihdättäjänä

0

LIIKUNTA Huovinretki ry on palkittu Vuoden maastohiihdättäjä -kiertopalkinnolla vuoden 2013 ansioistaan. Säkylässä kotipaikkaansa pitävä Huovinretki toimii myös muun muassa Oripäässä, Loimaan Alastarolla ja Huittisten Vampulassa.

Huovinretki palkittiin Vuoden maastohiihdättäjä -kiertopalkinnolla.
Huovinretki palkittiin Vuoden maastohiihdättäjä -kiertopalkinnolla.

Suomen Ladun kevätliittokokous päätti palkitsemisesta. Perusteluissa todetaan, että palkinto myönnetään vuosittain yhdistykselle, joka on menneen talven aikana liikuttanut suurta määrää ihmisiä hiihtotapahtumassa. Vuonna 2013 Huovinretken järjestämälle valtakunnalliselle laturetkelle osallistui 1 700 hiihtäjää yhteensä 82 eri kunnasta.
Palkintoa on jaettu vuodesta 2004 alkaen, ja se annettiin nyt ensimmäistä kertaa Huovinretkelle. Suomen Latu muodostuu 220 paikallisyhdistyksestä, joissa 82:ssa järjestettiin vuoden 2013 kuluessa maastohiihtoon liittyviä tapahtumia. Huovinretki on perustettu vuonna 1963.