Hurrikaanille toinen tappio välierissä

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Tiikerit 2–3 (27–25, 11–25, 25–20, 20–25, 10–15).
Hyväkään taistelu ei tuottanut Hurrikaanin kannalta toivottua tulosta. Välierien toinenkin osaottelu meni Kokkolan Tiikereille, tällä kertaa niukasti viiden erän taistelun jälkeen.

Antti Leppälä ja Aleksi Kaatrasalo kohtasivat verkolla pallonkiilto silmissään.
Antti Leppälä ja Aleksi Kaatrasalo kohtasivat verkolla pallonkiilto silmissään.

Valmentaja Ville Kakko oli saanut viritettyä Hurrikaanin taisteluun, ja kotijoukkue osoitti olevansa välieräpaikan arvoinen. Sen onnistui horjuttamaan taktisella leijalla vastustajan hihaosastoa ja erityisesti nuorta maajoukkuepelaajaa Niklas Seppästä. Seppänen oli vastaanotossa merkitty mies. Kaikkiaan 51 Hurrikaanin syöttöä meni 20-vuotiaalle viime kaudella Korson Vetoa edustaneelle yleispelaajalle. Tämä uurastus vei miehen suurimmat hyökkäyshalut, kunnes viidennessä erässä löytyi vielä yksi vaihde moottorista.
– Olli-Pekka Ojansivun (34 pistettä, +24) lisäksi Seppäsen päätöserän ratkaisut olivat voiton avaimet. Yllätyin, että mies onnistui nostamaan tasoaan noinkin paljon kriittisillä hetkillä, Tiikerivalmentaja Tommi Tiilikainen totesi.
Tiilikaisen luottomies läpi kauden ollut Ojansivu oli totutun tehokas, mutta kolmannesta erästä alkaen Hurrikaanin onnistui torjumaan ja vaimentamaan maajoukkuehakkurin hyökkäyksiä. Paikoin neljännessä erässä näytti jopa siltä, että mies turhautuu tehottomuuteensa, mutta viimeisessä erässä Ojansivu oli taas täysin pitelemätön.
– Pikkasen siinä tuskastuin itseeni, kun tuli tehtyä muutama typerä ratkaisu. Kyllähän me tiedettiin, että Hurrikaani tulee kovaa Loimaalla. Joukkueessa on kuitenkin kovia pelimiehiä, mutta tänään oltiin lopussa onnekkaampia ja voitettiin, liigan väriläiskä Ojansivu kertasi.
Kysymys keskiviikon pelistä ja tiistain pelin palautumisesta sai miehen hauskuuttamaan yleisöä: Olen selvästi joukkueen lihavin ja vyötäröltä löytyy rasvaa, joten vararavinnolla pärjää huomenna hyvin.

HURRIKAANIN PELAAMISESSA kaikki osa-alueet olivat hakkuripelaamista lukuun ottamatta kunnossa. Nyt joukkueella oli taisteluilme, ja toista erää lukuun ottamatta isännät pelasivat pudotuspelien intensiteetin vaatimalla tavalla. Ainoastaan Vladimir Cedicin sulaminen kauden tärkeimmällä hetkellä saa varmasti Kakon mietteliääksi. Varsinkin kun verkon toisella puolella kollega hakkaa palloa kovalla tasolla illasta toiseen.

Valtteri Arra

 

Lue lisää 3.4.2014 lehdestä