Nilan Bisons välieriin

0

KORIPALLO Kouvot–Nilan Bisons 67–79 (31–34). Bisons jatkoon voitoin 3–1.

Kouvojen Tuomas Hirvonen ja Bisonsin Antto Nikkarinen olivat yksi puolivälieräsarjan taistelupareista. Kuva: LL Arkisto / Eveliina Toivola.
Kouvojen Tuomas Hirvonen ja Bisonsin Antto Nikkarinen olivat yksi puolivälieräsarjan taistelupareista. Kuva: LL Arkisto / Eveliina Toivola.

Nilan Bisons onnistui päättämään kiihkeän puolivälieräsarjan Kouvoja vastaan maanantaina Kouvolassa 12 pisteen erolla. Biisonit voitti puolivälierät 3–1 ja saa vastaansa semifinaaleissa Joensuun Katajan.

Viimeinen peli oli yhtä tunnelmallinen kuin kolme edellistäkin. Biisonien johto käväisi kymmenen pisteen paikkeilla, mutta vielä kolmannella neljänneksellä Kouvot pääsi kahden pisteen päähän. Kun vielä kapteeni Tuukka Kotti (5/4/2r) loukkasi selkänsä ja joutui jättämään pelin kesken, olivat katastrofin ainekset ilmassa. Onneksi Bisons sisuuntui johtajansa loukkaantumisesta ja kasvatti johtonsa yhdeksään ennen erän loppumista.

Viimeisen neljänneksen alun Bisons pokkasi nimiinsä luvuin 3–7 ja vierasjohto kasvoi jo 13 pisteeseen. Kouvot yritti aggressiivisesti päästä mukaan peliin ja kavensikin kahdeksaan, kun pelaamatta oli enää alle puolitoista minuuttia. Sen lähemmäs isäntien rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet. Loppupeli heiteltiin vapareita joukkuevirheiden täytyttyä.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme. Ike ei ole pelannut paljoa. Hän on silti esimerkillinen harjoittelija, joka treenaa jokaisessa harjoituksessa ylimääräiset puoli tuntia. Hän on äärimmäinen soturi. Carl Lindbomista olen erittäin ylpeä. Calle on varmasti ollut turhautunut minuun, mutta tänään oli hänen hetkensä. Matti Nuutinen… no, olen ylpeä kaikista, Greg Gibson ylisti omiaan.

Aubrey Coleman ei pelannut alaraajatutkimusten vuoksi maanantaina. Ike Udanoh (6/5/1/2r/1t) tuurasi häntä ansiokkaasti. Muut kunniamerkin ansaitsevat olivat Matti Nuutinen (26/9), Antto Nikkarinen (12/2/5/1r) ja John Williamson (2/4/1/1r/3t). Carl Lindbom (2/4/1/1r/3t) taisteli puolustuksessa vimmatusti etenkin Kotin loukkaannuttua.

Biisonien välierävastus varmistui ottelun jälkeen. Loimaalaiset saavat vastaansa Joensuun Katajan. Kataja on saanut levätä Biisoneita enemmän, sillä se meni jatkoon voittamalla Hongan puhtaasti 3–0.

Runkosarjassa voitot menivät tasan 2–2. Joukkueet kohtasivat viimeksi pudotuspeleissä kauden 2011–2012 finaaleissa. Luvassa on siis huippuluokan vääntöä. Katajan joukkue on täynnä kovia nimimiehiä, mutta Biisonien täytyy pitää silmällä erityisesti Teemu Rannikkoa ja Mike Morrisonia. He ovat olleet parhaassa vireessä Biisoneita vastaan.

Jesse Kojo