Poliisi pyytää havaintoja murtautujista

0

LOIMAA Poliisi pyytää havaintoja, jotka liittyvät todennäköisesti ulkomaalaisiin asuntomurtautujiin. Rivitaloasunnon ovikelloa soitettiin Loimaalla Marttilankatu 2:ssa torstaina noin kello 14.20. Asukas oli kotona, mutta hän ei ehtinyt avaamaan ovea, kunnes kuuli ääniä naapurinsa puolelta ja meni katsomaan äänten aiheuttajaa. Naapuriasunnon parvekkeen ovesta poistui samalla hetkellä kaksi tummatukkaista miestä, joista toisella oli parransänki ja toisella oli beesin väriset puolipitkät shortsit jalassa. Miehet puhuivat keskenään kieltä, jota todistaja ei tunnistanut. Asunnosta oli anastettu muun muassa kannettava tietokone.
Samana päivänä tapahtui murto myös Naantalissa, ja tekotapa ja kohde olivat samankaltaiset kuin Loimaalla.
Poliisi pyytää havaintoja sekä ajoneuvoista että henkilöistä, jotka saattaisivat liittyä tekoihin. Poliisin kokemuksen mukaan ulkomaalaiset tekijät jätetään alueelle autolla ja noudetaan teon jälkeen sovitusta paikasta. Tekijöillä voi olla myös käytössään auto, joka on pysäköitynä lähistöllä.
Poliisi varoittaa ihmisiä varautumaan kevään mukanaan tuomaan asuntomurtobuumiin, tekemään havaintoja ja huolehtimaan naapureiden kanssa siitä, etteivät asunnot jää pitkiksi aikaa ilman huolenpitoa.
– Keskellä päivää tapahtuvia rikoksia voi pyrkiä välttämään vaikeuttamalla sisäänpääsyä oikealla suojauksella ja huolehtimalla siitä, ettei ikkunoista jää näkyviin mitään arvokasta, helposti mukaan otettavaa omaisuuttta, Lounais-Suomen poliisilaitokselta muistutetaan.
Lounais-Suomen alueella vihjeitä voi ilmoittaa suoraan tätä varten avattuun vihjepuhelimeen 050 4562243 tai lähimmälle poliisille.