Niko Nieminen ajoi neljänneksi Virossa

0

RALLI Loimaalainen Niko Nieminen sijoittui neljänneksi Viron mestaruussarjan Harjunmaa-rallissa. Nieminen itse kuvailee suoritustaan kohtalaiseksi, vaikkakin enemmän oli tavoitteena.

Vaikka viikonloppu kaiken kaikkiaan sujui ilman suurempia ongelmia, kunnianhimoiselle Niko Niemiselle neljäs tila oli pienoinen pettymys. Kuva: Timo Anis
Vaikka viikonloppu kaiken kaikkiaan sujui ilman suurempia ongelmia, kunnianhimoiselle Niko Niemiselle neljäs tila oli pienoinen pettymys. Kuva: Timo Anis

Yhdeksän erikoiskoetta sisältänyt ralli alkoi perjantaina yleisöerikoiskokeella, joka sujui Niemiseltä rutiniinomaisen varmasti.
– Pari sekuntia jäin kärkiautosta. Se oli aika yksinkertainen veto, ei siinä oikein eroja syntynyt kuljettajien välille, Nieminen pohtii.
Toisen kilpailupäivän avaus oli varovainen. Osin varovaisuutta selitti väärä rengasvalinta.
– Laitoin kovat renkaat eteen, koska keli oli erittäin lämmin. Metsän siimeksessä lämpötila oli säilynyt alhaisempana, eikä tie ollutkaan kuivanut. Niissä oloissa pehmeä rengasseos olisi ollut parempi valinta, Nieminen toteaa.
Ensimmäisen huoltotauon jälkeen vauhti kuitenkin parani. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Nieminen lähestyi palkintopallisijaa yli kymmenellä sekunnilla.
Eroa kolmossijaan kuitenkin jäi viimeiselle pätkällä noin 30 sekuntia.
– Ajattelin, että sitä eroa ei ajamalla voi helposti saada kiinni. Päätin ajaa varmasti maaliin. Takana olevaan autoon matkaa oli yli minuutti, joten kiire ei ollut kumpaankaan suuntaan.
– Hyvillä mielin aion jatkaa. Kohtalaiset suoritukset eivät vain riitä, on päästävä myös kärkisijoille, Nieminen sanoo.