Pelottava ja taiteileva opettaja

0

 ORIPÄÄ Opettaja Viljo Syrjämä istui työpöytänsä ääressä suuren savupilven takana, baskeri vinossa ja popliinitakki päällään. Murahteli ja näytti oppilaiden silmin mystiseltä ja pelottavalta. Syrjämän taiteilijakodissa Villa Villessä vietettiin Syrjämän 100-vuotissyntymäpäiväjuhlia. Taloon on pystytetty myös näyttely, joka kertoo Syrjämän nuoruudesta.

Kaija Mäkelä ei kertaakaan unohtanut kaunokirjoitusvihkoaan kotiin, koska pelkäsi, että opettaja Viljo Syrjämä laittaa hänet kirjoittamaan taululle. Syrjämä toimi Päivi Kössin luokanvalvojana juuri ennen eläkkeelle jäämistään. Kuva: Marianna Langenoja
Kaija Mäkelä ei kertaakaan unohtanut kaunokirjoitusvihkoaan kotiin, koska pelkäsi, että opettaja Viljo Syrjämä laittaa hänet kirjoittamaan taululle. Syrjämä toimi Päivi Kössin luokanvalvojana juuri ennen eläkkeelle jäämistään. Kuva: Marianna Langenoja

 

Lue lisää 20.5.2014 lehdestä