Kesäkohde löytyi Kälviältä

0

LOIMAA Suomen maatalousmuseo Sarka valitsee vuosittain kesän ajaksi yhteistyökumppanikseen jonkin maataloushistoriallisen harrastuksen kohteen. Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelyä ja yhteistyökumppanina yhden kesän ajan. Kesäkohteen valinnan tarkoituksena on nostaa tällaisen harrastuneisuuden arvostusta.
Vuoden 2014 kesäkohteeksi valittu Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo Kälviällä on yhden perheen yrityksestä yli 30 000 kävijän suosikkikohteeksi noussut menestystarina. Museolla on laajat rakennus- ja esinekokoelmat ja se antaa kävijälle monipuolisen kuvan 1900-luvun alkupuolen keskipohjalaisen maalaiskylän elämästä.
Suomen maatalousmuseon ravintolan näyttely kertoo Toivosen Eläinpuiston ja Talonpojanmuseon toiminnasta valokuvin. Tänä vuonna vietetään museon ja puiston 30-vuotisen taipaleen juhlavuotta. Näyttelyn kuvat ovat toiminnan viime vuosilta ja esittelevät kohdetta kiinnostavien yksityiskohtien ja tunnelmakuvien kautta.