Kojonkulman koulu erikoistuu luontoon

0

LOIMAA Kojonkulman koulusta päättötodistuksensa saava tietää, mistä leipä tulee ja miten eläinten kanssa käyttäydytään. Näin lupaa rehtori Tea Varho-Ketola, joka rakentaa Kojonkulmasta luontokoulua yhdessä kyläyhdistyksen kanssa.

Mona Lehdolle ja Kerttu Laurilalle maatilan työt ja eläimet ovat tuttuja. Kakkosluokkalaiset iloitsevat siitä, että opetus siirtyy yhä enemmän luonnon keskelle. He olivat maanantaina Punkin tallilla luokkansa kanssa. Kuva: Marianna Langenoja
Mona Lehdolle ja Kerttu Laurilalle maatilan työt ja eläimet ovat tuttuja. He iloitsevat siitä, että opetus siirtyy yhä enemmän luonnon keskelle. He olivat koulusta vierailulla läheisellä Punkin tallilla. Kuva: Marianna Langenoja

Mona Lehdolle ja Kerttu Laurilalle maatilan työt ja eläimet ovat tuttuja. He iloitsevat siitä, että opetus siirtyy yhä enemmän luonnon keskelle. He olivat koulusta vierailulla läheisellä Punkin tallilla.

Luontoon erikoistuneen koulun pihaan istutetaan marjapensaita ja omenapuita, joiden sadosta lapset tekevät mehua ja piirakkaa. Jokainen luokka saa myös oman kasvilavan hoidettavakseen, ja koulun takapihalle rakennetaan komposti. Luontoretkien määrää on kasvatettu jo parin viime vuoden ajan ja oppituntejakin järjestetty läheisellä laavulla. Lapset vierailevat aktiivisesti lähitiloilla ja tutustuvat tuotantoeläimiin.

Marianna Langenoja

 

Lue lisää 12.6.2014 lehdestä