Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia

0

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia kesäkuun ensimmäisellä viikolla 2.–8.6. koko maassa. Rattijuopumusvalvontaviikko on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista valvontaoperaatiota. Suomessa viikon toteutukseen osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Kesällä alkoholionnettomuuksien määrät kääntyvät nousuun.
– Onnettomuudet painottuvat viikonloppuihin ja etenkin lauantait korostuvat tilastoja tarkasteltaessa. Vuorokaudenajoista yöllä kello kahden ja kuuden välillä ajetaan eniten alkoholikolareita ja vastaavaksi aamuseitsemän ja iltapäivä kello 14:n välillä vähiten, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta kertoo.
Valvontaa suunnataan riskiajankohtien lisäksi myös käynnistyneeseen mökkiliikenteeseen.