Polkupyöräilijät tehovalvonnassa tällä viikolla

0

LOUNAIS-SUOMEN poliisilaitos valvoo tällä viikolla tehostetusti polkupyöräliikennettä.
Valvonnassa puututaan muun muassa jalkakäytävällä ajamiseen, risteysajoon ja liikennevalojen noudattamiseen. Rikkomuksista seuraa rikesakko, mutta tilanteesta riippuen voi seuraamuksena olla päiväsakkojakin.
Poliisin saaman palautteen perusteella suurin ongelma on jalkakäytävällä ajo. Liikennesääntöjen mukaan vain alle 12-vuotiaat saavat kuljettaa polkupyörää jalkakäytävällä.
Risteysajosta ja liikennevalojen noudattamisesta löytyy melkoisesti huomautettavaa. Monella pyöräilijällä on tapana liikennevalojen väristä huolimatta ajaa risteykseen tai oikaista risteyksessä jalkakäytävän kautta.
Yleistä on myös se, että erillisellä pyörätiellä ajettaessa mennään ajoneuvoliikenteelle tarkoitettujen valojen mukaan, eikä noudateta kevyelle liikenteelle tarkoitettua valoa.
Poliisin mukaan sääntörikkomuksiin syyllistyvät yleensä pyöräilijät, jotka lämpiminä kesäpäivinä vaihtavat kulkupelinsä autosta polkupyörään. Samalla kun he hyppäävät pyörän satulaan, niin unohtuvat myös liikennesäännöt ja pyörällä ajellaan miten sattuu ja mistä päästään. Usein tähän vielä yhdistetään kypärän käyttämättömyys ja muutama terassihuurteinen, jolloin ainekset vakaviinkin vahinkoihin moninkertaistuvat.