Suurikin rakennus lämpiää olkienergialla

0
Satafoodin kehitysaisantuntijan Hanna Hällforsin ja Faust-olkikattiloiden maahantuojan Patrik Mattssonin mukaan olki on energiasisällöltään hakkeen veroinen. Oljet poltetaan paaleina niille tarkoitetussa kattilassa. Paalit tarvitsevat kattilan läheisyydestä katoksen varastointia varten. Kuva: Marianna Langenoja
Satafoodin kehitysaisantuntijan Hanna Hällforsin ja Faust-olkikattiloiden maahantuojan Patrik Mattssonin mukaan olki on energiasisällöltään hakkeen veroinen. Oljet poltetaan paaleina niille tarkoitetussa kattilassa. Paalit tarvitsevat kattilan läheisyydestä katoksen varastointia varten. Kuva: Marianna Langenoja

 LOIMAA Vesikoski-talon 15 ooo neliötä lämpiävät uusiutuvalla energialla. Suuri lämpökattila herätti runsaasti mielenkiintoa, kun Satafood järjesti Olki energiantuotantoon -seminaarin. Talon omistaja Matti Mäkilä kertoo olevansa erittäin tyytyväinen olkikattilainvestointiin. Hän täyttää omalta osaltaan jo tavoitetta, jonka mukaan 38 prosenttia Suomen energiankulutuksesta pitäisi olla hoitua uusiutuvin energiamuodoin.

 

Lue lisää 14.6.2014 lehdestä