Aino-Ilona kisaa kuningattaren tittelistä

0

RAVIURHEILU Ypäjäläinen 13-vuotias Aino-Ilona tamma on valittu Porin Kuninkuusraveihin, jotka järjestetään 2.–3. elokuuta.
Hevosen omistaa Likan Talli. Sen valmentaja on Esa Heikkinen, ohjastaja Arto Hammar, kasvattaja Kiia-Karoliina Nieminen ja kotirata Forssan Pilvenmäki.
Aino-Ilonan voittosumma on 94 105 euroa, ennätys 22,5aly ja statistiikka: 195: 15-21-18.
Vahva ja kokenut Aino-Ilona on vakiinnuttanut paikkansa suomenhevostammojen ykköstasolla ja sijoittui viime kesänä Kuopiossa kuningatarkilpailun seitsemänneksi. Aino-Ilona sijoittui kesäkuussa Ylivieskan Helätin-ajossa toiseksi ja oli toinen myös toukokuun lopulla Vermon A.V. Marttilan tammasarjassa. Aino-Ilona voitti Helätin-ajon kaudella 2013 ja juoksi kaudella 2010 tammojen pitkän matkan tasoitusajon SE:n 27,0/3140m.
Vuodesta 1924 saakka ravattu Kuninkuusravit on yksi maailman suurimmista ravikilpailuista sekä yksi vuoden suurimmista vuotuisista urheilutapahtumista Suomessa. Kuninkuus- tai kuningatarkilpailuun osallistuminen edellyttää vuosien työtä. Kilpailu edellyttää hevosilta nopeutta, kestävyyttä, taistelutahtoa sekä taidokasta valmennusta. Kuninkuusravit kerää vuosittain yli 50 000 ihmistä nauttimaan viikonlopun hienosta tunnelmasta, parhaista kotimaisista ravilähdöistä ja uljaista suomenhevosista.
Kuninkuusraveihin valitaan 12 kantakirjattua tammaa ja oritta kilpailemaan ravikuningattaren ja ravikuninkaan seppeleistä.