Lättähattu ajoi vielä kerran Loimaalle

0
Nostalginen näky. Ypäjän kohdalla lättähatussa oli lähes 200 matkustajaa. Kuva: Simo Päivärinta
Nostalginen näky. Ypäjän kohdalla lättähatussa oli lähes 200 matkustajaa. Kuva: Simo Päivärinta

LOIMAA Porvoon museorautatie -yhdistys järjestää vuosittain jossain päin Suomea matkan lättähatulla yhdestä kaupungista toiseen ja takaisin. Tänä vuonna oli Toijalan ja Loimaan vuoro. Yhdistyksen puheenjohtajan Hannu Jussilan mukaan reittiin päädyttiin sen vuoksi, että viime vuonna Urjalassa järjestettiin kesätapahtuman yhteydessä lättähattukyyditys. Tuolloin tuli puheeksi, että junamatkaa voisi pidentää. Loimaa oli luonnollinen suunta, koska rataosuus on melko rauhallinen.
Jussila uskoo, että lättähatturetki oli loimaalaisille ainakin tältä erää viimeinen. Ensi kesänä yhdistys aikoo järjestää tempauksen jossain muualla Suomessa.

 

Lue lisää 15.7.2014 lehdestä