Tuhansien annosten Okra-emännät

0

Keskiviikkona avautuvaa Okraa tehdään isolla mittakaavalla. Näyttelyaluettakin on Oripään lentokentällä huimat 23 hehtaaria ja näytteilleasettajia 500. Ravintolan emännätkään eivät ihan pikkuastioissa soppaa keittele: ruokaa tehdään kymmeniä tuhansia annoksia ja esimerkiksi makkaraa ja pyttipannua myydään

Kun kävijöitä on kymmeniä tuhansia, pitää ruokahuollossa toimia samalla mittakaavalla. Ravintolan kussakin uunissa kypsyy kerrallaan 20 vuokaa vaikkapa perunamuusia tai lihapullia tai kasvispastaa. Keittiössä emäntinä häärivät muun muassa Sinikka Suonpää ja Anne Vähä-Hakula.
Kun kävijöitä on kymmeniä tuhansia, pitää ruokahuollossa toimia samalla mittakaavalla. Ravintolan kussakin uunissa kypsyy kerrallaan 20 vuokaa vaikkapa perunamuusia tai lihapullia tai kasvispastaa. Keittiössä emäntinä häärivät muun muassa Sinikka Suonpää ja Anne Vähä-Hakula.

tuhansia kiloja.

Ja arvatkaapa miten paljon pullaa emännät ennakoivat menevän kaupaksi?

– Munkkeja, voisilmäpullia ja kanelipullia tulee yhteensä 16 000, Anne Vähä-Hakula, Sinikka Suonpää ja Sirkka Isotalo ravintolatiimistä ynnäävät.

Edellisessä Okrassa vuonna 2012 kävi 71 000 vierasta.

 

Okra, Oripään lentokentällä 2.-5. heinäkuuta 2014.

 

Lue lisää 1.7.2014 lehdestä