Veistokset kertovat suomalaisesta hevosperinteestä

0

YPÄJÄ Suomen Hevosurheilumuseon tämänvuotisessa erikoisnäyttelyssä on esillä suomalaista hevosveistotaidetta.
– 14 näyttelykesän aikana museossa on esitelty hevostaidetta monipuolisesti, mutta puhdasta veistonäyttelyä ei ole ollut aiemmin esillä. Kyseessä on vaikea ja haastava taiteenlaji, joka ansaitsee tulla esitellyksi, museomestari Juha Erola toteaa.

Museon alakerran suppean näyttelytilan vuoksi esille on saatu 30 työtä museon, Hevosopiston, MTT:n ja Suomen Hippoksen kokoelmista. Koostaan huolimatta näyttely on Erolan mukaan hyvä läpileikkaus suomalaiseen 1930–1990-lukujen hevosveistotaiteeseen.

Suomen Hevosurheilumuseo on avoinna kesällä perjantaisin ja lauantaisin klo 10–16. Museo on poikkeuksellisesti suljettu 1.–2.8. Museo on avoinna ympäri vuoden Hevosopiston ja Siittolanmäen tapahtumien aikaan sekä ryhmille tilauksesta.